Κορονοϊός: Θεοδωρικάκος – Ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος μήνας

587

Κορονοϊός: «Δεν υπάρχει κανείς που να φαντάζεται ότι η ζωή μας θα είναι η ίδια την επόμενη μέρα. Θα υπάρξει ύφεση. Θα υπάρξει πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη» είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί μπορεί φαινομενικά να θίγουν την ελευθερία, ωστόσο όλοι έχουν συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα τους.

Αναφορικά με την ελληνική οικονομία ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η ύφεση στην οικονομία είναι αναπόφευκτη ενώ υπογράμμισε τη σημασία του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να λάβει μέτρα πιο γρήγορα από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προκειμένου να αποτραπεί η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού «δεν υπάρχει κανείς που να φαντάζεται ότι η ζωή μας θα είναι η ίδια», επισήμανε αναφερόμενος στην επόμενη μέρα.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

  • Συμπτώματα και μετάδοση – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
  • Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα – Πόσο διαρκεί η επώαση
  • Αυτά είναι τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα
  • Δείτε LIVE την εξάπλωσή του σε ολόκληρο τον πλανήτη (ΧΑΡΤΗΣ)
  • Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

Δίνουμε μάχη ενισχύοντας το ΕΣΥ

Ο υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε πως ο Απρίλιος θα είναι ένας δύσκολος μήνας, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων «δίνουμε μάχη για να περιορίσουμε τον αριθμό τους, ενισχύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας», επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών, προανήγγειλε πως μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, το Υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων και λύσεων για τη στήριξη των Δήμων, καθώς, όπως είπε, «πρέπει να στηρίξουμε την Αυτοδιοίκηση, που έχει στην πλάτη της ένα μεγάλο βάρος».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, τέλος, χαρακτήρισε, επίσης, αναγκαία την έκδοση του ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή