Γεωργιάδης: Αν κερδίσουμε τη μάχη ως το Μάιο, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα απ’ ότι νομίζουμε

568

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η καλή διαχείριση που ακολουθεί η χώρα μας, με τα μέτρα που έχει λάβει, για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορονοϊού, «μπορεί να οδηγήσει σε θετική επίπτωση στην οικονομία λόγω της βελτίωσης της εικόνας μας» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του το βράδυ σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Αντ1.

Ο υπουργός σημείωσε ότι, «αν όλα πάνε καλά και κερδίσουμε τη μάχη της υγείας, μέχρι το τέλος Μαΐου, τότε τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ καλύτερα από ότι νομίζουμε» και αυτό όπως εξήγησε να μας οδηγήσει να μην χαθεί η τουριστική χρονιά καθώς η χώρα μας θα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι: «τότε ενδεχομένως να ανακύψει ένα νέο ζήτημα. Ότι Θα θέλουν να έρθουν οι τουρίστες στη χώρα μας και θα έχουμε εμείς ενδοιασμούς για να μην ξεκινήσει ένας νέος κύκλος κρίσης στην υγεία».

«Γι’ αυτό, συνέχισε ο ίδιος, εμείς θέλουμε να βάλουμε τα rapid test, για την ανίχνευση του κορονοϊού σε όλες τις εισόδους της χώρας και για τους τουρίστες και για εμάς».

Ο υπουργός, για να καταδείξει ότι η τουριστική χρονιά δεν έχει χαθεί ακόμη, ανέφερε ότι μεγάλος επενδυτικός όμιλος που έχει στόχο να πραγματοποιήσει σημαντική τουριστική επένδυση στη χώρα μας αλλά σταμάτησε λόγω της κρίσης στην υγεία, επικοινώνησε πρόσφατα μαζί του και του εξέθεσε την πρόθεση, μόλις αρθούν τα μέτρα για την καραντίνα, να προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση. Ο ίδιος συνέχισε ότι αυτό που του γνωστοποιήθηκε από την εταιρεία είναι ότι ακόμη και το Μάιο, αν προχωρήσει η αδειοδότηση, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να προλάβει να λειτουργήσει το ταχύτερο η επένδυση, ακόμη και φέτος.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

  • Συμπτώματα και μετάδοση – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
  • Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα – Πόσο διαρκεί η επώαση
  • Αυτά είναι τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα
  • Δείτε LIVE την εξάπλωσή του σε ολόκληρο τον πλανήτη (ΧΑΡΤΗΣ)
  • Αυτό είναι το τηλέφωνο που πρέπει να καλέσετε σε περίπτωση ανάγκης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα δεύτερο πακέτο μέτρων που θα αφορά στην επανεκκίνηση της οικονομίας και επανέλαβε ότι αυτή η κρίση έχει το χαρακτήρα του μαραθώνιου, σημειώνοντας ότι πρέπει να δοθεί χρόνος και στην Ευρώπη για τα μέτρα που θα λάβει και όπως σημείωσε «αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω στο τι ξοδεύουμε και τι υποσχόμαστε».

Ο υπουργός αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση υπογράμμισε: «πάντως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κάποιος για σφιχτοχέρηδες» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι εποχή για λιτότητα αλλά για να ξοδευτούν χρήματα».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι σκοπός είναι να αποφύγουμε να εκτροχιαστούμε «διότι θα έχουμε να διαχειριστούμε και μία κρίση χρέους μαζί με την κρίση της υγείας».

ΑΠΕ

Πηγή