Δημοτικές εκλογές 2019: Ο Γιώργος Κομματάς παρουσίασε το ψηφοδέλτιο–«νίκης» στους Αγ. Αναργύρους

874

«Μία πόλη που μας αξίζει… Μία πόλη να ζεις»

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο κινηματοθέατρο Μαρία Έλενα πραγματοποιήθηκε χθες η κεντρική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Αγίων-Αναργύρων-Καματερού, Γιώργου Κομματά καθώς επίσης και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της δημοτικής κίνησης «Αλληλεγγύη η δύναμή μας».

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτης Ρήγας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χαρά Καφαντάρη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κ. Θοδωρής Σχινάς, o Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικού Τομέα, κ. Νεκτάριος Κορδής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Καματερού, κ. Χριστόφορος Δανάκος, η Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Κατερίνα Κρητικού, η Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αναστασία Στεφανοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Καματερού, κ. Κατσαρός Βασίλης, ο πρόεδρος Συλλόγου Πελοποννησίων Αγίων Αναργύρων, κ. Διονύσης Παπανδρέου κι ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ και πρόεδρος Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου ‘’Αντώνης Τρίτσης’’, κ. Γιάννης Πολύζος.

«Είμαστε εδώ γιατί στο DNA μας είναι η κοινωνική προσφορά ως στοιχείο ολοκλήρωσης της ύπαρξης του ανθρώπου, που βρήκε τους ανθρώπους, την ομάδα για να εκφραστεί. Όλοι μαζί ας ανακτήσουμε τις γειτονιές μας ας ανακτήσουμε τις Πόλεις μας . Όλοι μαζί ας δώσουμε αυτήν την ωραία μάχη και θα κερδίσουμε», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Γιώργος Κομματάς. Και προσέθεσε: «Η τόσο μεγάλη προσέλευση σας ,τα πρόσωπα σας ,οι αγκαλιές σας η αύρα σας με κάνει να νιώθω σίγουρος ότι ο Δήμος μας θα αλλάξει σελίδα και θα σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμισή του με την παράταξή μας νικήτρια».

Επιπλέον ο κ. Κομματάς σημείωσε: «Η υποβάθμιση ,η στασιμότητα και η μιζέρια είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον Δήμο μας . Δεν νομίζω ότι ο Δήμος μας θα μπορούσε να είναι σε χειρότερη κατάσταση, κοινώς πιάσαμε πάτο».

Ο κ. Κομματάς παραθέτοντας τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι κάτοικοι της περιοχής έρχονται αντιμέτωποι με την «ελλιπή καθαριότητα, με τον ελλιπέστατο ή ανεπαρκή φωτισμό , με την απουσία κάθε οργανωμένης προσπάθειας για βιώσιμη αστική κινητικότητα, με την πλήρη καταδίκη των ΑΜΕΑ στο να έχουν πρόσβαση, έστω στις δημόσιες υπηρεσίες, με προβληματικές συγκοινωνίες όσον αφορά τη συχνότητα και το σχεδιασμό». Ακόμη, «ελλιπέστατη» είναι κι «η αντιπλημμυρική θωράκιση τόσο για τους Αγίους Αναργύρους όσο και για το Καματερό», τόνισε ο κ. Κομματάς.

«Η πόλη του Καματερού δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο Πόλης , με ανολοκλήρωτες πράξεις εφαρμογής αλλά και μεγάλες περιοχές τελείως εκτός σχεδίου. Αποτέλεσμα αυτής της εγκληματικής καθυστέρησης να υπάρχουν χιλιόμετρα αδιάνοικτοι δρόμοι και χώροι που αρχικά χαρακτηρίστηκαν κοινόχρηστοι και κοινωφελείς αποχαρακτηρίζονται και χάνονται», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κομματάς, αναφερόμενος στην απραξία της διοίκησης του δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νίκου Σαράντη υπογράμμισε: Η μεγάλη απραξία της διοίκησης Σαράντη και των συνεργατών του όλα αυτά τα χρόνια, είναι η απραξία στη διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων τόσο στους Αγίους όσο και στο Καματερό όπως του ΟΣΕ ,παραμένοντας απέραντοι σκουπιδότοποι και έρμαιοι καταπατητών και μάλιστα σε μια περίοδο που η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδώσει εκατοντάδες στρέμματα σε Δήμους και περιφέρειες. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Δήμου με την αξιοποίηση αυτών των χώρων μετατρέπεται σε μεγάλο μειονέκτημα και πληγή μιας και στο κέντρο τόσο του Καματερού όσο και των Αγίων κυριαρχεί η εγκατάλειψη. Αντί λοιπόν ο Σαράντης να ασχολούνταν με την διεκδίκηση αυτών των χώρων προχώρησαν σε ένα έργο βιτρίνας αξίας 3.500.000 € στην αναμόρφωση του πιο πράσινου δρόμου του Δήμου και αναφέρομαι στη Γεωργίου Παπανδρέου ελαττώνοντας το πράσινο και το χώμα και βάζοντας 70 παγκάκια για να κάθονται οι δημότες που δεν περπατούν μιας και δεν είναι δρόμος περιπάτου».

Όσον αφορά το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών επισήμανε: «Αν για κάτι θα έπρεπε να ντρεπόμαστε όλοι μας ,είναι ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας. Μια διαχείριση τελείως αντιοικολογική ,αντικοινωνική και κοστοβόρα. Χρόνια ζούμε με τον μοναδικό ΧΥΤΑ στη γειτονιά μας και αν η διαλογή στη πηγή, η ανακύκλωση και η επανάχρηση δεν μπει στη καθημερινότητα μας ώστε να μειωθεί ο όγκος σκουπιδιών που θα οδηγείται για ταφή πάντα θα έχουμε ανάγκη ύπαρξης χωματερών. Από το 2016 έχουμε ψηφίσει τοπικό σχέδιο διαχείρισης και όμως δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε και όχι αυτό αλλά στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος υιοθέτησε ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης που είναι ενάντια σε κάθε προσπάθεια αλλαγής του σημερινού τριτοκοσμικού μοντέλου διαχείρισης αλλά και καλεί τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής να μην διαχειρίζονται τα σκουπίδια τους αλλά να τα φέρνουν στη γειτονιά μας».

Ο κ. Κομματάς αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο μέχρι τώρα είναι «κλειστό και ξεκομμένο από την κοινωνία καθώς οι δημότες αν δεν παραβρεθούν στην αίθουσα δεν μαθαίνουν τίποτε», ενώ πρότεινε μέσω των νέων τεχνολογιών να μεταφέρεται η συνεδρίαση σε κάθε υπολογιστή και σε κάθε smart phone και η ενημέρωση να είναι άμεση «γιατί μόνο να κερδίσουμε έχουμε από τον ενημερωμένο δημότη».

Ακόμη ο κ. Κομματάς υπογράμμισε: Θα μπορούσα και άλλα πολλά να αναφέρω για τα πεπραγμένα της Διοίκησης Σαράντη όπως για την διαχείριση των οικονομικών και το γεγονός ότι τον φθινόπωρο του 2018 τα χρέη από τις καφετέριες που ενοικιάζει ο Δήμος έφτασε τα 320.000,00€ αλλά προτιμώ να σταματήσω εδώ για να μην σας κουράσω». Και προσέθεσε: «Όλα τα παραπάνω εμείς τα χρεώνουμε στη Διοίκηση Σαράντη και στους συνεργάτες του κυρίως αυτούς που διετέλεσαν επανειλημμένα σε θέσεις ευθύνης. Συνεργάτες όπως ο κύριος Καμαρινόπουλος και ο κύριος Τσίρμπας που όψιμα πήδηξαν από το καράβι που βουλιάζει με σωσίβιο την απλή αναλογική.

Σκεφτήκανε την ανεξαρτοποίηση και μας καλούν να τους στηρίξουμε για να σώσουν τον Δήμο. Προσάπτοντας στο Σαράντη αναποτελεσματικότητα, αναχρονιστικές αντιλήψεις , έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών και φθορά από την πολύχρονη εξουσία. Το ερώτημα βέβαια είναι όλα τα χρόνια που συνδιοικούσαν που ήταν ; Στον πάτο που βρισκόμαστε δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς με υποψηφίους, πρώην αντιδημάρχους μιας αποτυχημένης και φθαρμένης ,(όπως οι ίδιοι ομολογούν) , διοίκησης την οποία υπηρέτησαν μέχρι την τελευταία στιγμή και το βασικότερο είναι ότι δεν ξέρουμε απολύτως τίποτε για το τι σκέφτονται για την Πόλη».
Κάνοντας έναν απολογισμό για τη δράση της δημοτικής κίνησης «Αλληλεγγύη η δύναμή μας», ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων- Καματερού , Γιώργος Κομματάς σημείωσε: «Σήμερα 5 χρόνια μετά τις εκλογές του 2014 προσπαθήσαμε να τιμήσουμε την ψήφο του καθενός και της καθεμίας με απόλυτη συνέπεια χωρίς υποχωρήσεις και εκπτώσεις από αυτά που δηλώναμε. Από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκήσαμε αντιπολίτευση όχι για την αντιπολίτευση αλλά πάντα με γνώμονα το καλό των Πόλεων μας. Ήμασταν παρόντες σε όλα τα σημαντικά προβλήματα που απασχόλησαν τις Πόλεις μας».

Όραμα της δημοτικής κίνησης «Αλληλεγγύη η δύναμή μας» είναι «Μία πόλη που μας αξίζει… Μία πόλη να ζεις». «Και μια τέτοια Πόλη δεν είναι μπορεί να υπάρξει αν δεν αποκτήσει διακριτή ταυτότητα μια ταυτότητα που θα την χαρακτηρίζει σαν κάτι ξεχωριστό και διαφορετικό από το πως την βλέπουμε σήμερα θα προσελκύει και δεν θα απωθεί», επισήμανε ο κ. Κομματάς.

Ειδική αναφορά έκανε και στο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης, χαρακτηρίζοντάς το « διαμάντι και στολίδι που βρίσκεται ανάμεσα στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό». «Ναι αυτό θα είναι το ταυτοτικό μας στοιχείο με την πράσινη διαδρομή που μπορεί να ξεκινά από τις τρείς γέφυρες και θα καταλήγει στο Ποικίλο όρος, και τον προσανατολισμό όλες οι δράσεις να περιστρέφονται γύρω από αυτό τον άξονα ο χαρακτήρας των Πόλεων μας μπορεί να αλλάξει.Να γιατί το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης δεν είναι απλά ένας πνεύμονας πρασίνου αλλά μπορεί να γίνει και ένας πόλος ανάπτυξης», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κομματάς τόνισε ότι «σε μια πόλη να ζεις, δεν επιτρέπεται ο ρατσισμός, η ξενοφοβία κι ο φασισμός, δεν επιτρέπεται η καταπάτηση του δημόσιου χώρου. Σε μία πόλη να ζεις, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο διαφορετικό υπερασπίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα». «Σε μια ΠΟΛΗ ΝΑ ΖΕΙΣ θέλουμε να αισθανόμαστε πάνω από όλα Άνθρωποι», κατέληξε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κομματάς, αφού κάλεσε τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Θοδωρή Σχινά να απευθύνει χαιρετισμό στη συνέχεια παρουσίασε τους 54 πρώτους υποψηφίους που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο της δημοτικής κίνησης «Αλληλεγγύη η δύναμή μας».

Πηγή