Κορονοϊός – Μητσοτάκης: Παρακολουθούμε την υγεία μας, παραμένουμε ενημερωμένοι, μένουμε ασφαλείς

602

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήρτησε το απόγευμα της Τετάρτης στον λογαριασμό του στο twitter ένα βίντεο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με οδηγίες προς τους πολίτες για την προστασία τους από τον κορονοϊό.

 

«Οδηγίες για τους συμπολίτες μας που νοσούν στο σπίτι με ήπια συμπτώματα αλλά και για όσους τους φροντίζουν. Παρακολουθούμε την υγεία μας, παραμένουμε ενημερωμένοι, μένουμε ασφαλείς. Για περισσότερες πληροφορίες: https://eody.gov.gr/neos-koronoios-covid-19-odigies-gia-frontida-ypoptoy-kroysmatos-sto-spiti/», αναφέρει στο χαρακτηριστικό tweet του ο κ. Μητσοτάκης.

Το tweet του πρωθυπουργού:

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη στήριξη ευάλωτων πολιτών, στη διάρκεια της κρίσης που έχει προκληθεί από τον κορονοϊό, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του προέδρου της ΕΝΠΕ, Απόστολο Τζιτζικώστα και του επικεφαλής της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό και τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, για την «εξαιρετική συνεργασία» σε μία «πάρα-πάρα πολύ δύσκολη», όπως τη χαρακτήρισε, περίοδο για τη χώρα, τόνισε τα εξής:

«Νομίζω ότι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεύτερου και πρώτου βαθμού στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποτέλεσε και αποτελεί αρωγό του κράτους σε μία σειρά από πρωτοβουλίες τις οποίες έχουμε αναλάβει, μέσα στις οποίες φυσικά εντάσσεται και η πιο σημαντική, που δεν είναι άλλη από το να περάσουμε στους πολίτες, στους δημότες το μήνυμα ότι “Μένουμε Σπίτι”. Ότι ο Απρίλιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες χώρες».

Πηγή