Κορωνοϊός: Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Μπόρις Τζόνσον

558

Γρήγορη και πλήρη ανάρρωση εύχεται στον Μπόρις Τζόνσον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

«Οι σκέψεις μας είναι με τον Μπόρις Τζόνσον και του ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει πως «σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές ο κόσμος στέκεται ενωμένος σε αυτήν τη μάχη ενάντια στον Covid-19».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σεντ Τόμας στο Λονδίνο, ωστόσο του έχει αφαιρεθεί ο αναπνευστήρας και αναπνέει μόνος του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Τζόνσον διαγνώστηκε με κορονοϊό και εισήχθη στην εντατική το βράδυ της Δευτέρας μετά από εισήγηση της ιατρικής του ομάδας καθώς επιδεινώθηκε η υγεία του.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πνευμονία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «έλαβε την καθορισμένη θεραπεία με οξυγόνο» αλλά δεν έχει χρειαστεί άλλο μέσο αναπνευστικής βοήθειας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 55χρονος είχε τις αισθήσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια και μεταφέρθηκε στην εντατική για προληπτικούς λόγους.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

  • Κορονοϊός: Αποκαλυπτική έρευνα – Τι «παράξενο» συνέβη στην Ελλάδα μετά τα μέτρα
  • Κορονοϊός – Επίδομα 800 ευρώ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί
  • Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα τεστ στην Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει συνεργάτιδα του Τσιόδρα

Τι γράφει ο βρετανικός Τύπος

«Ο πρωθυπουργός στην εντατική» είναι ο τίτλος της εφημερίδας The Times, που γράφει ότι ο πρωθυπουργός είχε δυσχέρεια στην αναπνοή και ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ αναλαμβάνει την ευθύνη του «πολεμικού συμβουλίου» για τον κορωνοϊό.

Επικαλείται πληροφορίες γιατρού από το νοσοκομείο St. Thomas, όπου νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο ως αργά το βράδυ της Δευτέρας δεν είχε διασωληνωθεί, ενώ του χορηγήθηκαν τέσσερα λίτρα οξυγόνου με μάσκα, αρκετά λιγότερα από την ποσότητα που χορηγείται στις ΜΕΘ. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου που χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της επιδείνωσης της κατάστασης του Μπόρις Τζόνσον «σοκαριστική» στιγμή.

Η Daily Telegraph με τίτλο «Ο Τζόνσον στην εντατική» αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ μετά την επιδείνωση των συμπτωμάτων, για την περίπτωση που χρειαστεί αναπνευστική υποστήριξη, ενώ δημοσιεύει δηλώσεις του Ντόμινικ Ράαμπ, που αναπληρώνει τον πρωθυπουργό κατά την ανάρρωσή του. Αναφέρεται στις ευχές για ανάρρωση στον πρωθυπουργό από το υπουργικό του συμβούλιο αλλά και πολιτικούς του αντιπάλους, όπως και στην ενημέρωση της βασίλισσας Ελισάβετ για την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού.

Πηγή