Κορονοϊός: Αργή και μακρόσυρτη η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας – Τον πρώτο λόγο οι επιστήμονες

543

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Οι μέρες που μεσολαβούν μέχρι την Κυριακή του Πάσχα είναι κρίσιμες τόσο για την διάδοση του φονικού ιού στην χώρα μας όσο και για την πορεία της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν την απαγόρευση κυκλοφορίας να αίρεται σταδιακά μετά τις 27 Απριλίου. Πηγές από την κυβέρνηση τονίζουν στο Newsbomb.gr ότι οποιαδήποτε ημερομηνία ακούγεται για άρση οποιοδήποτε μέτρου είναι ψευδής αφού μπορεί να επεξεργάζονται ήδη την επιστροφή στην κανονικότητα, ωστόσο όπως λένε χαρακτηριστικά «αυτά δεν μπαίνουν σε χρονοδιάγραμμα ούτε αποφασίζουμε μόνοι μας. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων και η πορεία του ιού στην χώρα μας θα κρίνει τα πάντα».

Κυβερνητικά στελέχη κοντά στο πρωθυπουργικό περιβάλλον σημειώνουν επίσης ότι «δεν είναι αυτή η περίοδος για ανεύθυνα παιχνίδια, ούτε για επιπολαιότητα, ούτε για εφησυχασμό. Εκείνο που έχει σημασία την ώρα αυτή είναι να γίνει κατανοητό ότι η διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη».

Στο πλαίσιο αυτό σε μία προσπάθεια να δώσουν μία ιδέα για το ότι οι αποφάσεις αυτές δεν θα αλλάξουν την ζωή μας από τη μία στιγμή στην άλλη, κάτι που τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Σε κάθε περίπτωση, η έναρξη της επιστροφής εξαρτάται απ’ όλους μας, καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά. Οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τις συμβουλές των ειδικών και τις αποφάσεις της Πολιτείας, ώστε να κρατήσουμε χαμηλά τα επίπεδα των κρουσμάτων και να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση» τονίζουν.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Μακάβρια μελέτη – Πόσους νεκρούς θα θρηνήσει η Ελλάδα από τον φονικό ιό

Κορονοϊός τις ΗΠΑ: 1.783 θάνατοι σε 24 ώρες – Σοκαριστικό βίντεο με ομαδικό τάφο στη Νέα Υόρκη

Κορονοϊός – Συναγερμός στη Λάρισα: Σε καραντίνα καταυλισμός Ρομά 3.000 ατόμων – Απανωτά κρούσματα

Με την ημερομηνία – ορόσημο να κινητοποιεί ήδη τους αρμόδιους υπουργούς, «αν συνεχίσουμε καλά, ενδεχομένως να πάρουμε πίσω μέτρα τον Μάιο» γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε ότι ήδη «έχουμε κάνει μια προεργασία με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων, ποια είναι τα μέτρα, αυτά που ενδεχομένως από τον επόμενο μήνα θα μπορούσαμε, αν συνεχίσει να πηγαίνει καλά η επιδημιολογική καμπύλη, σιγά-σιγά και λελογισμένα να αρχίσουμε να παίρνουμε πίσω».

Όπως είπε, η κυβέρνηση προσπαθεί «με νύχια και με δόντια» να προστατεύει τους ηλικιωμένους, τους ανοσοκατεσταλμένους, ανθρώπους σε γηροκομεία και τις ειδικές ομάδες του πληθυσμού. «Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και σε καμία περίπτωση να μην εφησυχαστούμε και να μην πάψουμε να δίνουμε σημασία στα μέτρα ατομικής υγιεινής, στη φυσική απόσταση – επαναλαμβάνω, όχι κοινωνική και ψυχική, στη φυσική απόσταση – και στους κανόνες τους οποίους δίνουν οι ειδικοί μας, οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι», ανέφερε.

Tην ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται και η προσπάθεια ανίχνευσης νέων κρουσμάτων στα αεροδρόμια, αφού σε εξέταση για τον κορονοϊό υποβάλλονται οι επιβάτες όλων των τακτικών πτήσεων που φτάνουν στη χώρα, δηλαδή πλέον των πτήσεων που έρχονται από Παρίσι, από Βρυξέλλες, από Ζυρίχη και Ντόχα.

Μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουν υποβληθεί στα ειδικά τεστ 724 επιβάτες από 15 τακτικές πτήσεις, καθώς με την άφιξή τους οδηγούνται σε ξενοδοχείο, όπου υποβάλλονται στο τεστ και αποχωρούν μόνο αν βρεθούν αρνητικοί, για να συνεχίσουν κατ’ οίκον την 14ημερη καραντίνα.

Πηγή