Κορονοϊός – Πέτσας: Πότε υπολογίζουμε να καταργηθεί το SMS στο 13033

544

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Αύριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα που εκτείνεται από τις αρχές Μαίου μέχρι το τέλος Ιουνίου, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στις «4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης» ενώ υπογράμμισε ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις εκτός νομού.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών για να μετακινηθεί κάποιος εκτός νομού, αν μπορεί δηλαδή κάποιος να μεταβεί σε νησί ή το χωριό του.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την Πρωτομαγιά, ο Στέλιος Πέτσας υπενθύμισε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις συνάθροισης άνω των δέκα ατόμων ισχύουν κανονικά μέχρι και τις 4 του μήνα.

Σε ότι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου διεκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαίου χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ με βάσει τα τετραγωνικά μέτρα. Ωστόσο τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επεσήμανε τέλος ότι σε δεύτερη φάση θα μεταβούμε και σε άνοιγμα των εκκλησιών ενώ υπάρχει πρόγραμμα από την γ.γ αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

Πηγή