Εκλογές 2019: Το μεγάλο μυστικό του Τσίπρα για κάλπες τον Μάιο

803

Εκλογές 2019:  Τι ξέρει ο Πρωθυπουργός που δεν γνωρίζει κανένας άλλος; – Αν και τα περισσότερα κομματικά στελέχη επιθυμούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών να στηθούν το Φθινόπωρο, κάποιοι επιμένουν για τον Μάιο βάζοντας φωτιές στο πολιτικό σκηνικό – Θέλουν τον Οκτώβριο, αλλά ετοιμάζονται και για τον Μάιο – Τι περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας από τους δανειστές για να ανατρέψει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων; – Ποιοι και γιατί τον πιέζουν να στήσει κάλπες τον Μάιο; Το μεγάλο μυστικό του Τσίπρα

Όπως πρώτο έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει στα σοβαρά να σκέφτεται πράγματι την εξάντληση της τετραετίας, δηλαδή εκλογές τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Αυτό συναρτάται από ορισμένες εξελίξεις που αναμένει ο Αλέξης Τσίπρας, από το Βερολίνο και την Ε.Ε.

Και είναι χαρακτηριστικό, ότι ο πρωθυπουργός αυτό το «τι λες για εκλογές στις 20 Οκτώβρη;», το έχει πει σε στενούς συνεργάτες του, τους οποίους έχει καταστήσει κοινωνούς των προθέσεών του.

Διαβάστε εδω το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr:

Tσίπρας για εκλογές: «Τι λες για κάλπες στις 20 Οκτωβρίου;»

Παρά τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες τόσο οι δανειστές, όσο και αυτό που λέμε τα γεράκια των αγορών πιέζουν αφόρητα τις καταστάσεις προκειμένου να προκληθούν εθνικές εκλογές μέσα στο Μάιο.

Μέρκελ και Μπαρόζο θέλουν εκλογές τον Μάιο

Δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι πρόσφατες αναφορές του Μπαρόζο για τις εκλογές στην Ελλάδα.

Έδωσε επι της ουσίας ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία. Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόσο δήλωσε από τους Δελφούς ότι περιμένουν εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές.

Όλως τυχαίως ο κ. Μπαρόζο είναι πλέον επικεφαλής της Goldman Sachs International και επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ ευαίσθητη στιγμή, λόγω των φετινών εκλογών, κι αυτό είναι επικίνδυνο, καθώς στη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων οι κυβερνήσεις τείνουν να ξοδεύουν για παροχές.

Αξιωματούχοι της Ε.Ε. και της γερμανικής κυβέρνησης διαμηνύουν πως η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να απειληθεί στην περίπτωση που υπάρξει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος χαλάρωσης και παροχών μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο, σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews που κυκλοφόρησε εκτάκτως το Σάββατο, με τίτλο «Πιέζουν για εκλογές τον Μάιο!».

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι θα πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση με μεθόδους τεχνητής οικονομικής ασφυξίας και αυτό το γνωρίζει αρκετά καλά ο Αλέξης Τσίπρας.

Αφορολόγητο και 13η σύνταξη κρίνουν τα πάντα

Όπως έχουμε επισημάνει και σε παλαιότερο ρεπορτάζ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους δανειστές να μην εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου και να δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να επιστρέψει τη 13η σύνταξη.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση σχεδιάζει την καταβολή της «13ης σύνταξης» στους χαμηλοσυνταξιούχους, με προοπτική «μονιμοποίησής» της εφεξής.

Όλα τα παραπάνω σε συνδιασμό με τις έρευνες της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Novartis, κάνουν το μέγαρο Μαξίμου να πιστεύει ότι μπορεί να πάει και μέχρι το φθινόπωρο του 2019.

Η μεγάλη ανησυχία για τον Οκτώβριο είναι ο φόβος της «ψήφου διαμαρτυρίας» που μπορεί να αποτυπωθεί στην ευρωκάλπη τον Μάιο και να κάνει μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ξεπεραστεί αυτό, πολλά στελέχη υποστηρίζουν ότι θα ήταν η απόδειξη της πολιτικής σταθερότητας, την οποία επικαλείται το Μαξίμου.

Σε περίπτωση που οι δανειστές αρνηθούν πεισματικά να ικανοποιήσουν τα αιτήματα του Αλέξη Τσίπρα, τότε ενισχύεται το σενάριο όλες οι κάλπες να στηθούν στις 19 και 26 Μαΐου.

Καθαρή εικόνα για τα αιτήματα του Τσίπρα θα έχουμε στο τέλος Μαρτίου και εκεί ακριβώς ο πρωθυπουργός θα λάβει και τελικές αποφάσεις.

Ο Τσίπρας ξέρει πολλά πράγματα που δεν τα ξέρουν ούτε καν οι έμπιστοι συνεργάτες του. Επίσης ακούει τους πάντες, αλλά στο τέλος αποφασίζει ο ίδιος.

Για τόσο σοβαρά ζητήματα, δεν συνηθίζει να ενημερώνει τους συνεργάτες του. Κρατάει κλειστά χαρτιά και φροντίζει να επικοινωνεί μόνος του με τους αξιωματούχους της Ε.Ε. με τους οποίους έχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας. Συνεπώς γνωρίζει ήδη πράγματα που δεν τα ξέρουν οι υπουργοί του.

Το σενάριο του Μαΐου

Το βασικό σενάριο προβλέπει εθνικές εκλογές μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 19 Μάϊου και στις 26 Μαΐου ευρωεκλογές και 2ος γύρος δημοτικών εκλογών.

Αν και εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι διακινείται εντόνως το σενάριο όλες οι κάλπες να στηθούν μαζί την ίδια μέρα στις 26 Μαΐου. Κάτι τέτοιο όμως είναι πρακτικά αδύνατον και θα οδηγήσει σε ευτράπελα.

Η 26η Μαΐου (μαζί με της ευρωεκλογές) θα ήταν ρίσκο για τον κ. Τσίπρα, καθώς θα έχει μεσολαβήσει η πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υποστεί συντριβή και η εικόνα της ήττας θα είναι καταλυτική για τη δεύτερη Κυριακή όπου επίσης αναμένεται συντριβή στις ευρωεκλογές.

Άρα για τις εθνικές εκλογές η καλύτερη ημερομηνία είναι η 19 Μαΐου. Στη ΝΔ για παράδειγμα θεωρούν πολύ πιθανό έναν εκλογικό αιφνιδιασμό πολύ νωρίτερα από τις 26 Μαΐου, που φαντάζει πλέον το έσχατο χρονικό όριο στο οποίο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να στήσει εθνικές κάλπες, για πολλούς πρακτικούς λόγους που το επιβάλλουν.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές βλέπει την ψαλίδα με τη ΝΔ συνεχώς να ανοίγει και στις αυτοδιοικητικές οι υποψήφιοί του να καταποντίζονται.

Πηγή