Δημοσκόπηση Prorata: Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί

570

Προβάδισμα 16 μονάδων στη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών κοινής γνώμης PRORATA που διενεργήθηκε το διάστημα 24-29 Απριλίου 2020 σε όλη την επικράτεια.

Στην έρευνα παρουσιάζονται οι στάσεις του πληθυσμού, η δημοφιλία των προσώπων και πρόθεση ψήφου. Όπως φαίνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται καθώς η ψαλίδα καταγράφεται στις 16 μονάδες με το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο 40% και την αξιωματική αντιπολίτευση στο 24%, ενώ ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5%.

Στις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο 55% ενώ στη δεύτερη θέση ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφεται στο 35%. Στην τρίτη θέση είναι ο γγ του ΚΚΕ μες 25% ενώ στη τέταρτη θέση εντοπίζονται Φώφη Γεννημάτα και Γιάννης Βαρουφάκης με 23%.

Ως προς τη συμπάθειά στους πολιτικούς, στη Νέα Δημοκρατία πρώτος έρχεται στο σύνολο του δείγματος ο Νίκος Δένδιας με 52% ενώ στους ψηφοφόφους του κόμματος πρώτος έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 86%.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 41% στο σύνολο του δείγματος και 91% στους ψηφοφόρους του κόμματος. Στο Κίνημα Αλλαγής πρώτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 41% στο σύνολο του δείγματος και 81% στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Πηγή