ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον Πολιτισμό «είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά»

512

«Πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά» τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη των εργαζομένων στον Πολιτισμό, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του.

«Σήμερα η κυβέρνηση επιχείρησε να απαντήσει στην κοινωνική κατακραυγή που πυροδότησε η προκλητική και προσβλητική στάση της έναντι των εργαζόμενων του πολιτισμού. Η απάντησή της φανερώνει την ολοκληρωτική απουσία συνεκτικού σχεδίου, τόσο για την οικονομική κρίση όσο και για το χώρο του πολιτισμού ειδικότερα», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας πως «τα νέα μέτρα της κυβέρνησης -μέτρα υπό την πίεση ενός πολύμορφου κινήματος διαμαρτυρίας και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ- είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά».

«Είναι η λογική απόληξη ενός κυβερνητικού προγράμματος στο οποίο δεν υπήρχε ούτε λέξη για τον πολιτισμό της χώρας», προσθέτει.

Συνεχίζοντας την ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κ. Μενδώνη «να καταλάβει πως είναι υπουργός Πολιτισμού και μέσα σε αυτήν την κρίση δεν μπορεί να περιμένει “να αυτορυθμιστεί η αγορά”, όπως μας ενημέρωσε», προειδοποιώντας πως «η αυτορρύθμιση της αγοράς οδηγεί, ειδικά σε συνθήκες κρίσης, στην κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής, στην έκρηξη της ανεργίας, στην επιστροφή στις εποχές της ανασφάλειας και του φόβου».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά φαίνεται να ενδιαφέρονται για τον κόσμο των τεχνών και της δημιουργίας μόνο όταν μπορούν να φωτογραφηθούν δίπλα του για προσωπική προβολή. Η σκληρή πραγματικότητα απαιτεί κάτι εντελώς διαφορετικό: ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων και των φορέων του πολιτισμού ως κρίσιμο κρίκο σε ένα συνολικό σχέδιο κοινωνικής ανασύνταξης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή