Πότε θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία – Οι αποφάσεις του Μαξίμου για τον τουρισμό

535

Η σταδιακή άρση των μέτρων και η θετική έκβαση της πορείας χαλάρωσης, μέχρι στιγμής, έχει οδηγήσει το Μέγαρο Μαξίμου να αναζητεί λύσεις ώστε να επανεκκινήσει ομαλά την οικονομία χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις στην επιδημιολογική πορεία της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται πως ο Τουρισμός έχει τεθεί στο επίκεντρο και η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των ξενοδοχείων έχει αποφασιστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κυβερνητικό επιτελείο προσανατολίζεται στο να ανοίξει τουριστικά καταλύματα και εποχικά ξενοδοχεία στις 8 Ιουνίου. Αυτό, πάντα με βάση την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και την διατήρηση των νέων κρουσμάτων σε χαμηλά επίπεδα.

Τι θα γίνει με τον Τουρισμό

Η χθεσινή μέρα, είχε αρκετό ρεπορτάζ και για την βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό ο οποίος παραμένει σε αδράνεια. Η κυβέρνηση προ 24ώρων είχε στείλει κείμενο στην Κομισιόν με τις ελληνικές προτάσεις σε μία προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει κάποιες λύσεις σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χώρες της νότιας Ευρώπης κυρίως.

«Το πλαίσιο που παρουσιάστηκε χθες περιλαμβάνει προτάσεις για υγειονομικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα, για εργαλεία ιχνηλάτησης, για κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και για μια πανευρωπαϊκή καμπάνια για την ανάδειξη της Ευρώπης ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού» τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Παράλληλα σημειώνουν: «Συνεκτικός κρίκος του όλου πλαισίου είναι η «αρχή της μη-διάκρισης» με την οποία διευκολύνεται η μετακίνηση μεταξύ χωρών και περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με παρόμοια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και όχι με βάση τη γεωγραφική απόσταση, ή το μέσο μεταφοράς».

Καλά πληροφορημένη πηγή, πάντως, μιλώντας στo Newsbomb.gr, εκφράζει την άποψη πως «οι τελικές προτάσεις της Κομισιόν δεν ικανοποιούν τον τουριστικό κλάδο στον βαθμό που θα θέλαμε, ωστόσο η Ελλάδα έχει συνεκτικό σχέδιο».

Μάλιστα όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr, το σχέδιο αυτό βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατάρτισης και μπορούμε να περιμένουμε τις ανακοινώσεις μεταξύ 20 και 25 Μαΐου.

Αυτά που είναι γνωστά προς το παρόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι δύο. Πρώτον η Ελλάδα προχωρά σε διμερείς διαπραγματεύσεις με χώρες που διαχειρίστηκαν με επιτυχία την πανδημία προκειμένου να υπάρχει εισροή τουριστών από το εξωτερικό και δεύτερον γίνεται προσπάθεια να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.

«Θέλουμε οι Έλληνες να κάνουν διακοπές και θέλουμε να το κάνουν με ασφάλεια» σημειώνει κυβερνητική πηγή στο Newsbomb.grεπισημαίνοντας πως το πλάνο της κυβέρνησης έρχεται σε συνεννόηση τόσο με τον τουριστικό κλάδο, όσο και με τους ειδικούς της Υγείας. «Αλλά, ας μην έχουμε αυταπάτες. Το φετινό καλοκαίρι, δεν θα είναι σαν το περσινό», καταλήγει η ίδια πηγή.

Πηγή