Βουλή: Σήμερα η μυστική ψηφοφορία για διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο

520

Ξεκινά σήμερα, Τετάρτη (20/05), στην Ολομέλεια της Βουλής μυστική ονομαστική ψηφοφορία για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η μυστική ονομαστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόταση 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για διεύρυνση του κατηγορητηρίου που αφορά στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και περιλαμβάνει την εξέταση τριών ακόμη πιθανόν αδικημάτων, την σύσταση συμμορίας την εκβίαση και τη δωροληψία πολιτικού προσώπου.

Στη σημερινή ψηφοφορία, που θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι, θα πάρουν μέρος μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής που συμφωνούν με το αίτημα της διεύρυνσης καθώς τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από την διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από την διαδικασία, απόφαση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Ο Άλεξης Τσίπρας κατά την χθεσινή του ομιλία δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να νομιμοποιήσει το φιάσκο και τον ευτελισμό των διαδικασιών που έχει επιλέξει η κυβερνητική παράταξη. «Είναι η δική μας απάντηση στον ευτελισμό των έως τώρα διαδικασιών και στην περαιτέρω εμπλοκή της Δικαιοσύνης σε τοξικούς μικροπολιτικούς σχεδιασμούς».

Κοινοβουλευτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας την κίνηση αυτή του τέως πρωθυπουργού ανέφεραν ότι είναι πιθανό να οδηγήθηκε εδώ υπό το φόβο διαφοροποιήσεων από βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας στην μυστική ψηφοφορία.

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι κάποιοι βουλευτές είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν λευκό ή παρόν στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ότι διαφωνούν με τη στάση απόλυτης κάλυψης που κρατά η ηγεσία του ΣΥΡΖΑ απέναντι στον κ. Παπαγγελόπουλο.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας χθες μετά την ομιλία του κ Τσίπρα στη Βουλή έκαναν λόγο για ένοχη σιωπή του τέως πρωθυπουργού σχετικά με τις καταγγελίες που έκαναν εισαγγελικοί λειτουργοί στην επιτροπή και έθεταν το ερώτημα “τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο; Ίσως το γεγονός ότι δύο υπουργοί του «συζητούσαν», μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επιχειρηματία για τις «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις»

Την ίδια ώρα αίσθηση η περίφημη συνάντηση στο μέγαρο Μαξίμου με τον επιχειρηματία Σαμπί Μιωνη, με τον ίδιο να λέει ότι δεν ήθελε να συναντηθεί με τον κύριο Μιωνη και αναγκάστηκε να το κάνει γιατί τον πίεζε ο κ. Παππάς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής: «Στην αρχή αρνήθηκα να συναντηθώ με τον Μιωνή γιατί είχα επηρεαστεί αρνητικά από τα δημοσιεύματα που τον αφορούσαν.

Στις 10 Μαρτίου του 2016 τελικά δέχτηκα να συναντηθούμε επειδή ο κ. Παππάς επικαλέστηκε λόγους εθνικού συμφέροντος και την γεωστρατηγική συνεργασία Ελλάδος Ισραήλ.

Η συνάντηση κράτησε μόνο μισή ώρα και όταν έφτασα στο γραφείο του κ. Πάπα ο Μιωνή ήταν εκεί δεν ξέρω πόση ώρα ήταν και τι είχαν συζητήσει. Στη συνέχεια ο Μιωνη σε έξαλλη κατάσταση ζητούσε να παρέμβουμε σε δικαστικές αποφάσεις γιατί θεωρούσε ότι οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς είναι σφόδρα αντισημίτες. Εγώ επικαλέστηκα φόρτο εργασίας και επιχείρησα 2- 3 φορές να αποχωρήσω από το γραφείο του κ. Παπά. Όμως εκείνος με απέτρεπε με κρυφά νοήματα και μου ψιθύριζε το όνομα Νετανιάχου».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραδέχτηκε ότι σε αυτή τη συνάντηση έθεσε ζήτημα καταβολής χρημάτων προς τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη ως δικαστικά έξοδα.

«Στη μήνυσή του ο κ. Μιωνής αναφέρει πως κατά τη συζήτηση εγώ παρενέβην και του είπα να υπάρχει αναφορά στη συμφωνία που θα λέει: “και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα και που έχει δημιουργήσει”. Την εύλογη απορία μου επιχειρεί να την εμφανίσει ως εκβιασμό. Ο κ. Μιωνής αναφέρθηκε στα δικά του δικαστικά έξοδα και εγώ εύλογα του απάντησα: “εντάξει τα δικά σου έξοδα. Με τα έξοδα του άλλου όμως τι θα γίνει;”».

Πηγή