Χατζηβασιλείου – Προκλήσεις σε Αιγαίο: Ο Ερντογάν θα «μαρκάρει» το Λιβυκό και το Καρπάθιο

554

Τα «βέλη» της προς την Ελλάδα στρέφει για ακόμα μία φορά η Τουρκία – Ασταμάτητη είναι η προκλητική στάση των Τούρκων στο Αιγαίο

Τα τουρκικά ΜΜΕ άρχισαν πάλι να κατηγορούν την Ελλάδα για το προσφυγικό, ενώ η προκλητικότητα στο Αιγαίο κλιμακώνεται.

Το πρωί της Πέμπτης 21/5/20, όπως αναφέρει το politischios.gr, ψαράδες αλλά και μέλη της Frontex που περιπολούσαν στην περιοχή έγιναν μάρτυρες ενός ακόμη επεισοδίου της προκλητικότητας από τους ανήθικους Τούρκους.

Συγκεκριμένα, ταχύπλοο της… εξαφανισμένης εδώ και καιρό τουρκικής ακτοφυλακής, εισήλθε παράνομα στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών ξεκινώντας επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex που επικουρεί τις προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για φύλαξη των θαλασσίων συνόρων όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε εντός των θαλασσίων χωρικών υδάτων σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές.

Η τουρκική ακτοφυλακή κάλεσε τόσο τη Frontex όσο και το αλιευτικό να φύγουν από την περιοχή, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ λίγο αργότερα μετά την εμφάνιση σκάφους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στο σημείο, επιστρατεύτηκε και δεύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κλιμακώνοντας την ένταση.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου είπε στον ΣΚΑΪ ότι οι τουρκικές προκλήσεις έχουν πλέον ξεφύγει. Στον Έβρο ο Ερντογάν κινείται έτσι για να θυμίζει την ύπαρξή του.

Ακολουθεί πια μια νέα τακτική για αποστρατικοποίηση των νησιών μας, είπε.

Στόχος της Τουρκίας είναι νησιά χωρίς στρατό στο Αιγαίο, προσέθεσε ο κ. Χατζηβασιλείου. Θα επιχειρήσει να «μαρκάρει» τον θαλάσσιο χώρο, το Λιβυκό και το Καρπάθιο, εκτίμησε, καθώς είναι η ζώνη που έχει ορίσει με το τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Πιθανό να δούμε ένα σκηνικό Συρίας στη Λιβύη τις επόμενες μέρες.

Τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής τα έχει πληρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο Πάρις Καρβουνόπουλος από το militaire.gr. «Με τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης φτιάχνουν σκάφη και παρενοχλούν τη Frontex.»

Κάποια στιγμή η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει, είπε. Ωστόσο, ο κ. Καρβουνόπουλος θεωρεί ότι πιο σημαντικό είναι το ζήτημα των υπερπτήσεων.

Η Τουρκία στο παρελθόν δεν προσέγγιζε καν τη Λήμνο και τώρα πετάει από πάνω της, τόνισε ο κ. Καρβουνόπουλος.

Πηγή