Εκλογές 2019 – Καραμέρος: «ΟΑΚΑ ανοικτό για τους Μαρουσιώτες με συγκεκριμένο σχέδιο»

719

Δημοτικές εκλογές 2019: «Το Μαρούσι θα αναπνεύσει αθλητικά και περιβαλλοντικά μέσα από τη χρήση των χώρων του ΟΑΚΑ για τους δημότες μας και έχουμε σχέδιο για αυτό» τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Καραμέρος.

«Ο Δήμος Αμαρουσίου αντιμετώπισε έως τώρα το ΟΑΚΑ απλά ως αναρμόδιος παρότι συμμετέχει στην διοίκησή του. Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο της Αθήνας φτιάχτηκε σε γη Μαρουσιωτών και σε αυτούς πρώτα ανήκει» επεσήμανε ο κ. Καραμέρος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ, κ. Αριστείδη Κουρή, με θέμα την ατζέντα του συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Καραμέρος παρουσίασε τις προτεραιότητες του συνδυασμού του για τον ΟΑΚΑ.

Αναλυτικότερα πρότεινε:

Το ΟΑΚΑ να γίνει εμβληματικό τοπόσημο για την εξωστρέφεια του Αμαρουσίου διεθνώς με συνέργειες σε όλα τα επίπεδα.

Την εκμετάλλευση του χλοοτάπητα του βοηθητικού Κ2 ή άλλου ελεύθερου χώρου για τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου ανεξάρτητα με τη μελέτη για γήπεδο ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλλα.

Το άνοιγμα των χώρων στάθμευσης σε όλη την βορειοδυτική πλευρά του ΟΑΚΑ για την ανακούφιση των γειτονιών της πόλης από την κυκλοφοριακή επιβάρυνση που δημιουργείται καθημερινά και ιδιαίτερα τα απογεύματα από τους επισκέπτες των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ελεύθερη πρόσβαση για τους Δημότες με την «Artemis Card» και ανάπτυξη προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού για τις Μαρουσιώτικες οικογένειες με τη θεσμοθέτηση εβδομαδιαίας αθλητικής δράσης με την ονομασία «Πρωινά Κυριακής στο ΟΑΚΑ» σε συνεργασία Δήμου, Διοίκησης ΟΑΚΑ, Μαρουσιώτικων αθλητικών συλλόγων κ.ά.

Κυρίως όμως, ο κ. Γ. Καραμέρος, ζήτησε ενημέρωση για την πορεία των σχεδίων του Υπερταμείου για το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, που όπως προέκυψε είναι σε στασιμότητα, τονίζοντας ότι «για το # Ενωμένο Μαρούσι είναι προτεραιότητα ο δημόσιος χαρακτήρας ενός ζωντανού αλλά όχι ρημαγμένου ΟΑΚΑ. Τα σχέδια Πολιτείας και επενδυτών πρέπει να περάσουν απαραίτητα πρώτα από την έγκριση και με τη συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου».

Από την πλευρά του και σε κλίμα συνεργασίας ο κ. Α. Κουρής άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του Υποψήφιου Δημάρχου και επανέλαβε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ και είναι θεμιτό να θέλει να αναβαθμίσει την παρουσία του στις εγκαταστάσεις βοηθώντας σε μια σειρά ζητημάτων (καθαριότητα, πράσινο κ.λπ.).

Η επίσκεψη του Γιώργου Καραμέρου στο ΟΑΚΑ εντάσσεται στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών συναντήσεων για την εκπόνηση του προγράμματος του συνδυασμού # Ενωμένο Μαρούσι με δημόσιους φορείς. Προηγήθηκαν συναντήσεις με Αττικό Μετρό, Φυσικό Αέριο, ΚΤΥΠ κ.ά, ενώ στην ιστοσελίδα enomenomaroussi.gr οι Δημότες Αμαρουσίου καταθέτουν τις προτάσεις τους καθημερινά.

Πηγή