Κυριάκος Μητσοτάκης – LIVE: Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο STAR

972

Για όλους και για όλα μιλά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και την δημοσιογράφο, Μάρα Ζαχαρέα.

Η συνέντευξη έρχεται λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις των αρμοδίων υπουργών για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων.

«Έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα περιστατικά, αλλά θέλω να τονίσω ότι ο κίνδυνος ακόμα δεν έχει περάσει οριστικά», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας, «και τα αφήσαμε πίσω μας όλα μαζί», υπογράμμισε, και ευχαρίστησε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που άκουσαν τις συμβουλές των ειδικών.

Τόνισε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες δεν βρέθηκε θετικός κανένας πολίτης που επέστρεψε από το εξωτερικό, «ήδη σε 1.300 δειγματοληπτικά τεστ από αφίξεις από το εξωτερικό δεν είχαμε ούτε ένα θετικό κρούσμα και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορούμε να ανοίξουμε τον τουρισμό με δειγματοληπτικά τεστ», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε LIVE τη συνέντευξη του πρωθυπουργού:

Για το άνοιγμα των σχολείων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Οι απόψεις των ειδικών με έκαναν να πω το “ναι”. Αν πήγαινα με τις δημοσκοπήσεις, δεν θα έπρεπε να ανοίξω τα δημοτικά. Αυτή είναι η ασφαλέστερη στιγμή γιατί πρακτικά δεν έχουμε κρούσματα, ανοίξαμε Γυμνάσια και Λύκεια χωρίς πρόβλημα».

Πηγή