Γιατί στη ΝΔ θεωρούν «δώρο» την αποχή ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες

290

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μέσα σε λίγες ημέρες, τους χάρισε τρία πολιτικά δώρα: Την πρόταση δυσπιστίας, την «βουλευτική απεργία» και το «παρών» κατά την ψήφιση της τροπολογίας Κασιδιάρη.

Έτσι ακριβώς διαβάζουν στο κυβερνών κόμμα τις τρεις τελευταίες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν πόντους στην γαλάζια παράταξη. Για τη μεν πρόταση δυσπιστίας θεωρούν ότι γύρισε μπούμερανγκ στην Κουμουνδούρου αφού ανανέωσε την ψήφο εμπιστοσύνης εντός της Βουλής και προκάλεσε συσπείρωση στο κυβερνών κόμμα.

Σε ότι αφορά την βουλευτική απεργία του ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν στην Political ότι «μετά από αυτή την κίνηση ο λαός κατάλαβε ποιος είναι πρωθυπουργός και ποιος είναι απεργός». Μάλιστα προσθέτουν ότι το προσεχές διάστημα θα βομβαρδίσουν την Βουλή με διάφορα θετικά μέτρα τα οποία θα δίνουν ανάσες στους πολίτες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα ψηφίζει, ενώ κάτι τέτοιο θα τους εκθέτει στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα στο εκλογικό τους ακροατήριο. Ωστόσο τα θετικά αυτά μέτρα εκτιμάται πως θα υπερψηφιστούν από τμήμα της αντιπολίτευσης και οι γαλάζιοι κοιτούν ιδιαίτερα προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν συμμετέχει στις ψηφοφορίες στη Βουλή και επομένως δεν θα ψηφίσει μια σειρά ευνοϊκών διατάξεων, μόνο καλό κάνει στη ΝΔ. Το επόμενο διάστημα λοιπόν από το Μαξίμου θέλουν να περάσουν από τη Βουλή μια σειρά διατάξεων με κοινωνικό πρόσημο, καθώς μια ανάσα πριν από τις εκλογές επιδιώκουν να στείλουν μήνυμα στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στις ανατιμήσεις. Όλα βεβαίως θα εξαρτηθούν από τα έσοδα του Φεβρουαρίου…

Τέλος στη ΝΔ θεωρούν ότι η στάση της Κουμουνδούρου στο θέμα Κασιδιάρη που μετατράπηκε από αποχή σε «παρών» εκθέτει πλήρως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δείχνει όπως λένε στην Πειραιώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «αδύναμος» να πάρει αποφάσεις για τόσο σοβαρά ζητήματα, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στο ακροδεξιό ακροατήριο.

Παράλληλα, εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει να στρέφει την πολιτική ατζέντα στο δικό του γήπεδο και όχι εκεί που επιθυμεί η Κουμουνδούρου.

Τέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία καθώς και το πώς θα πορευθεί το επόμενο διάστημα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την τραγωδία που προκάλεσε το χτύπημα του Εγκέλαδου. Τα σενάρια περί αναβολής των εκλογών στη γείτονα τα οποία έχουν φουντώσει το τελευταίο διάστημα είναι πολύ πιθανόν να επηρεάσουν και τις ημερομηνίες των εκλογών στην Ελλάδα.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές που έχει κηρύξει ο κ. Ερντογάν διαρκεί τρεις μήνες, ωστόσο μπορεί να την ανανεώσει και όλοι αναρωτιούνται πως θα επηρεάσει αυτό τις επικείμενες εκλογές (που είχε ανακοινωθεί πως θα γίνουν στις 14 Μαΐου).


Πηγή