Κυρίτσης: Δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ

798

«Δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ». Αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης σχολιάζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ. Οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νέο Ποινικό Κώδικα συνεχίζουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης. Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά. Δήλωσε πάντως ότι στο διάλογο πρέπει να ξαναδούν και το θέμα του βιασμού, αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Κυρίτσης ανταπέδωσε τα πυρά στη ΝΔ, με αφορμή την καθυστέρηση στη δική της Χρυσής Αυγής, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «άφησε 110 δικογραφίες σε μία δίκη και προσπαθεί να χρεώσει την καθυστέρηση στην κυβέρνηση».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός τόνισε ότι είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα των 21 ημερών που δόθηκε για τη διαβούλευση του νέου Ποινικού Κώδικα Τόνισε πάντως πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Δεν τους έφτανε ο Νόμος Παρασκευόπουλου, τώρα φέρνουν και Ποινικό Κώδικα «χάδι» για τους εγκληματίες» σχολίασε από την πλευρά του την Τετάρτη ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας. Στο μήνυμά του στο Twitter έγραψε πως «αν δεν τον αποσύρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα τον καταργήσει».

Η κυβέρνηση δέχτηκε όμως και φίλια πυρά από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι μειώνοντας τις ποινές για όσους κατηγορούνται για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ρίχνει στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.