Ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Μακεδονία – ΦΩΤΟ

303

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, σε μάχιμες μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων στην Μακεδονία.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από την Πέμπτη ξεκίνησε και θα διαρκέσει ως την Παρασκευή η επίσκεψη του υφυπουργού, Νίκου Χαρδαλιά, σε Σχηματισμούς, Υπηρεσίες, Μονάδες και Μεθοριακά Φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων στις Περιφέρειες της Κεντρικής και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Την Πέμπτη επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 33 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, στο Πολύκαστρο και την έδρα του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης, στο Κιλκίς, συνοδευόμενος από τους Διοικητές της 1ης Στρατιάς/EU–OHQ Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR Αντιστράτηγο Πάρι Καπραβέλο.

Νίκος Χαρδαλιάς Νίκος Χαρδαλιάς

Ενημερώθηκε από τους Διοικητές της Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο Γεώργιο Στεφανίδη και του Πολυεθνικού Κέντρου Συνταγματάρχη Θωμά Γραβανόπουλο για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη των επιτελείων τους.

Σήμερα, Παρασκευή, επισκέφθηκε την 34 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στην Άσσηρο, στο 567 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού στο Σιδηρόκαστρο, στα μεθοριακά Φυλάκια «ΡΟΥΠΕΛ» (όπου έκανε κατάθεση στεφάνου στο ομώνυμο μνημείο) και «ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ», και στο 10ο Σύνταγμα Πεζικού στις Σέρρες.

Για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στην Ε΄ Μοίρα Καταδρομών και στην 165 Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων στη Δράμα και στο 518 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού στο Νευροκόπι.

Ενώ την Κυριακή θα βρίσκεται στο 724 Τάγμα Μηχανικού, στον 744 Λόχο Μηχανικού και στο 316 Συνεργείο Περιοχής Τεχνικού, στους Τοξότες Ξάνθης.​

Πηγή