Επίδειξη δύναμης και αιφνιδιασμός από τον Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ

287

Στο τελευταίο κατοστάρι των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά σε μια επίδειξη δύναμης κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εντάσσοντας στη ΝΔ στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Εκμεταλλευόμενη την σκληρή κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ βγαίνει μπροστά και ανακοινώνει υποψηφίους στελέχη που αποχώρησαν από τη Χαριλάου Τρικούπη με αιχμές. Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της ένταξης στην ΝΔ του πρώην αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, Σπύρου Καρανικόλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεφύλασσε χθες ένα νέο ισχυρό χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ. Ανακοίνωσε δυο υποψηφιότητες με τη ΝΔ με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Στην Αρκαδία τον Απόστολο Σπυρόπουλο, γιο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, που αποχώρησε πρόσφατα με ηχηρό τρόπο και στη περιφέρεια των Δωδεκανήσων, την Διεθνολόγο, Διδάκτορα Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων και πρώην υπ. βουλευτή, Ελευθερία Φτακλάκη.

Μπορεί για τους Καρανικόλα-Φτακλάκη η μεταγραφολογία να περνάει στα ψιλά με απαξιωτικά από την Χαριλάου Τρικούπη με σχόλια του τύπου «σιγά τα στελέχη», για τον Σπυρόπουλο όμως δεν ισχύει το ίδιο. Πόσω μάλλον όταν οι αιτίες της αποχώρησης του αποδίδονται σε έντονο εσωκομματικό παρασκήνιο όπου ενδεχομένως να αναζητηθεί και ο λόγος.

«Η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει στις τάξεις της τον Απόστολο Σπυρόπουλο. Ο Απόστολος Σπυρόπουλος με επαγγελματική διαδρομή ως στέλεχος επιχειρήσεων και πλούσια πολιτική δράση στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, του οποίου μέχρι πρόσφατα ήταν συντονιστής των τομέων πολιτικής, αποφάσισε να συστρατευτεί στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, για μια Ελλάδα, σύγχρονη, ευρωπαϊκή, με ανάπτυξη, προοπτική για τους νέους και κοινωνικό μέρισμα για όλους. Ο Απ.Σπυρόπουλος με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, θα δώσει τη μάχη των προσεχών βουλευτικών εκλογών από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία», επισημαίνει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Στο ίδιο ύφος και το καλωσόρισμα για την Ελευθερία Φτακλάκη που θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Δωδεκάνησα «με πλούσια θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και σημαντική πολιτική δράση ως Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αποφάσισε να συστρατευτεί στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, για μια Ελλάδα, σύγχρονη, ευρωπαϊκή, με ανάπτυξη για όλους και με ιδιαίτερη μέριμνα για τις νησιωτικές και τις ακριτικές περιοχές».

Εκεί που όλοι εκτιμούσαν σχεδόν τελειωμένη την υπόθεση μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αίφνης ο κ. Μητσοτάκης άρχισε να γκρεμίζει γέφυρες, οδηγώντας το κομματικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ στην ανάγκη επανασχεδιασμού της στρατηγικής του. Τα χτυπήματα από τη ΝΔ έγιναν αιφνιδιαστικά, σχεδόν καταδρομικά και δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης ή αποτίμησης από το ΠΑΣΟΚ. και ακόμη είναι νωρίς για αποτίμηση. Πάντως τα πράσινα στελέχη – σε off the record συζητήσεις – εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, την οποία την χαρακτηρίζουν ως “φθηνού εντυπωσιασμού”…

Στην Πειραιώς, πάντως, ισχυρίζονται ότι, μετά τους Καρανικόλα, Φτακλάκη και Σπυρόπουλο, υπάρχουν και άλλες συζητήσεις με στελέχη της Κεντροαριστεράς, ειδικά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να γίνουν μεταγραφές αλλά δεν θα προχωρήσουν ακόμα στην δημοσιοποίησή τους. Θα γίνουν σε δεύτερο χρόνο για να μην απωλέσουν το advantage του αιφνιδιασμού…


Πηγή