Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος να κλείσει τα μέτωπα με την κοινωνία

326

Προεκλογικός πυρετός στη ΝΔ να κλείσει τα όποια ανοιχτά μέτωπα υπάρχουν με τις κοινωνικές ομάδες, προκειμένου να περιορίσει τα παράπονα που υπάρχουν αλλά και να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της κυβέρνησής του πάνω στον καμβά της στρατηγικής: «το είπαμε, το κάναμε»

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί το μπόνους στους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση, όπως έκανε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Καστοριά. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία τόνισε: «Θα είμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την Δευτέρα από την Καστοριά όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν εξαγγελίες για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς. Όπως διεμήνυσε, μάλιστα, ο πρωθυπουργός στους κατοίκους της Καστοριάς, η κυβέρνησή του θα είναι πάντα δίπλα στους πολίτες και ειδικά στους πιο αδύναμους.

«Όπως στην πρώτη τετραετία υλοποιήσαμε τη δέσμευση για μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, έτσι στη νέα τετραετία η κυβέρνηση, την οποία θα σχηματίσουμε, θα δεσμευτεί προγραμματικά για την ουσιαστική αύξηση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων που άρχισε ήδη να υλοποιείται από τις αρχές του 2023», αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας την αρχή που έγινε ήδη με τις αυξήσεις των συντάξεων. Ενώ ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στα προγράμματα για τη στέγαση των νέων.

Σε αυτό το πλαίσιο την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, στις 12:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των καλλιτεχνών για το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, προκειμένου να κλείσει και αυτό το μέτωπο που έχει δημιουργήσει τριγμούς στην πολιτική ατζέντα.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι:

  • Κωνσταντινος Κεχαγιόγλου (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος),
    Σπύρος Μπιμπίλας (Πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών),
  • Μ. Ανανιάδου (Πρόεδρος Σωματείου εργαζομενων στο χορό),
  • Βασίλης Παρασκευόπουλος (Πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου),
  • Γιάννης Μόσχος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου),
  • Αστέρης Πελτέκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος),
  • Δηώ Καγκελάρη (Διευθύντρια Σχολής Εθνικού Θεάτρου),
  • Γιάννης Ρήγας (Διευθυντής Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος),
  • Λυδία Κονιόρδου (Πρώην Υπουργός Πολιτισμού)
  • Θάνος Παπαδογιάννης (Εκπρόσωπος σπουδαστών Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου).

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας από την Κοζάνη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη» στις επόμενες εκλογές, διότι πρέπει να «απενεργοποιήσουν» τη «νάρκη» της απλής αναλογικής, λέγοντας πως οι πρώτες εκλογές είναι οι κρίσιμες.

«Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη κάλπη, αυτή θα στείλει τελικά το μήνυμα ποιος πρέπει να κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Και καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες οι βασικές προεκλογικές μας εξαγγελίες υλοποιήθηκαν», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ειδικά για το νομό της Καστοριάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα ξεπεράσει το 50% στις ερχόμενες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιλέγει το δρόμο του διχασμού και είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει.

«Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση αυτή η προεκλογική περίοδος, ενόψει των εκλογών της άνοιξης, να αναλωθεί σε μία κοκορομαχία, σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και λάσπης που τελικά πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρει τους πολίτες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιλέξει αυτό το δρόμο θα την αφήσουμε μόνη της. Εμείς θα μιλάμε για το μέλλον, θα λέμε στους πολίτες ότι προσπαθήσαμε, πετύχαμε πολλά, αλλά μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Θα μιλάμε για το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα του 2030 σε κάθε περιφέρεια.

Θα αντιπαρατεθούμε και θα δούμε ποιος έχει πραγματικά σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο και ποιος θέλει μόνιμα να μας επιστρέφει σε διχασμούς.

Αυτοί οι οποίοι πολώνουν και διχάζουν είναι αυτοί που δεν έχουν να σας πουν απολύτως τίποτα για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε. Ούτε σχέδια για το μέλλον έχουν, ούτε όραμα για την Ελλάδα έχουν, ούτε μπορούν να φανταστούν μία Ελλάδα ισχυρή με αυτοπεποίθηση που θα στέκεται πρωταγωνίστρια σε όλες τις σημαντικές εξελίξεις οι οποίες λαμβάνουν σήμερα χώρα στην Ευρώπη.

Τίποτε από αυτά τα οποία πετύχαμε δεν είναι δεδομένο. Μπορούμε πολύ εύκολα να φανταστούμε ότι άλλη κυβέρνηση όλα αυτά τα οποία πετύχαμε θα τα ανέτρεπε και θα γυρνούσαμε πίσω σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε μία και καλή. Δεν θα το επιτρέψουμε. Αυτοδύναμη Ελλάδα ισοδυναμεί με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι ο στόχος μας, θα τον πετύχουμε». Με τον μηχανισμό της οδού Πειραιώς να κινείται στα…κόκκινα ο πρωθυπουργός αναμένεται να καταλήξει σύντομα όσον αφορά στο momentum των πολιτικών εξελίξεων, με την 9η Απριλίου να κυριαρχεί ως ημερομηνία στη σεναριολογία που αλλάζει συνεχώς επίπεδο έντασης. Κεντρικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου και του «γαλάζιου» οικοσυστήματος το πολυπόθητο «151+». Η επίτευξή του περνάει μέσα από τη συστράτευση. Μέσα από τα νέα ανοίγματα στο Κέντρο. Μέσα από την προσέλκυση ψηφοφόρων από ομάδες-κλειδιά, όπως η νέα γενιά και οι γυναίκες. Μέσα, επίσης, από το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης της απλής αναλογικής, που αποτελεί τον μίτο στην απόληξη του οποίου εμφανίζεται η αυτοδυναμία.


Πηγή