Anadolu: Δίαυλος αδελφοσύνης το Αιγαίο μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός στην Τουρκία

291

Ο φονικός σεισμός, που έπληξε την περασμένη εβδομάδα την Τουρκία, δείχνει να έχει προκαλέσει αλλαγές στις σχέσεις της χώρας με την Ελλάδα, καθώς τα θαλάσσια ύδατα μεταξύ των δύο χωρών έχουν γίνει αυτή τη στιγμή δίαυλος αδελφοσύνης που φέρνει ομάδες διασωστών στην τουρκική επικράτεια, σχολιάζει σε τηλεγράφημά του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το τηλεγράφημα συνεχίζει με αναφορά στους Έλληνες διασώστες που σπεύδουν στη νότια Τουρκία για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις ανεύρεσης επιζώντων στα συντρίμμια “διαπλέοντας μια θάλασσα που έχει υπάρξει μόνιμη πηγή εντάσεων μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας”.

Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται επίσης ότι μια ομάδα από 35 Έλληνες διασώστες βρίσκεται στην επαρχία της Τουρκίας Καχραμάνμαράς αναζητώντας επιζώντες. Έφθασε εκεί το βράδυ του Σαββάτου, αφού ταξίδεψε 30 ώρες από την Αθήνα, επισημαίνει το πρακτορείο.

Στο τηλεγράφημά του, το Anadolu αναφέρεται στις μέχρι σήμερα εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών σημειώνοντας,ωστόσο ,πως “η τραγωδία του σεισμού φαίνεται ότι άλλαξε “τις καιρικές συνθήκες” στις διμερείς σχέσεις”.

Επισημαίνει, τέλος, την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια την Κυριακή στην Τουρκία υπογραμμίζοντας ότι ήταν ο κος Δένδιας ήταν ο πρώτος κορυφαίος διπλωμάτης από χώρα της ΕΕ που πραγματοποίησε επίσκεψη αλληλεγγύης στην Τουρκία στον απόηχο της καταστροφής.