Κουτσούμπας: Ψήφο στο ΚΚΕ για να μην μπορεί η όποια κυβέρνηση να περνάει με ευκολία, αντιλαϊκά μέτρα

266

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του ομιλία στο Χαλάνδρι απηύθυνε κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι δίπλα σε όλους τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες καθώς και ότι «αυτό το πιο δυνατό ΚΚΕ θα το βρει μπροστά της και η επόμενη κυβέρνηση, με όποια σύνθεση από τα υπόλοιπα κόμματα».

«Τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν, πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο αδύναμα, για να μην μπορεί η όποια κυβέρνηση να περνάει με ευκολία, χωρίς αντίσταση, αντιλαϊκά μέτρα, να σφίγγει κι άλλο τη θηλιά στο λαό, να υπονομεύει τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Τώρα, προεκλογικά, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν μεταξύ τους παιχνιδάκια, μιλώντας για «κυβέρνηση των νικητών« ή «κυβέρνηση των ηττημένων», όμως ο στόχος τους είναι ένας: Να εκβιάσουν το λαό με ψεύτικα διλήμματα. Παλιά τους τέχνη κόσκινο…

Όλοι τους, όμως το βράδυ των εκλογών, πρέπει να νιώθουν «ηττημένοι» από τον ελληνικό λαό. Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ» τόνισε.

Είπε ότι κυβερνήσεις, όπως όλες οι μέχρι τώρα, θα συνεχίσουν να είναι αντιλαϊκές, γιατί «όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης είναι δεμένα στο άρμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Σε αυτόν τον δρόμο που ακολουθούν, γίνεται όλο και μεγαλύτερη η δέσμευσή τους απέναντι στους λίγους, στα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους. Συμφέροντα, τα οποία φυσικά δεν συμβιβάζονται με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων».

Μιλώντας για τους πλειστηριασμούς, είπε ότι «τώρα είναι η ώρα του γενικού ξεσηκωμού για να σωθούν τα σπίτια του λαού», αναφέρθηκε στις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και τόνισε: «Ασπίδα απέναντι σε αυτήν την άγρια επίθεση δεν αποτελούν ούτε οι δήθεν ‘διακανονισμοί’ και οι άθλιοι ‘πτωχευτικοί νόμοι’ της ΝΔ, ούτε η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που, αφού έδωσε τα κόκκινα δάνεια στα funds, τώρα κόπτεται δήθεν για να μπει όριο στα κέρδη τους. Ασπίδα μπορεί να γίνει ο ίδιος ο λαός με τον αγώνα του, διεκδικώντας πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας κι ακύρωση των νόμων και των αποφάσεων που υπαγορεύονται από τις τράπεζες και τα ‘κοράκια’».

Στην ομιλία του πραγματοποίησε ο κ. Κουτσούμπας, έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά σε ζητήματα του Χαλανδρίου και της ευρύτερης περιοχής του Βορείου Τομέα.

«Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να εκφραστεί η αλληλεγγύη προς τον τουρκικό και τον συριακό λαό» είπε και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ και στην επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Τουρκία «για να εκφράσει την αλληλεγγύη των κομμουνιστών της Ελλάδας και συνολικά του λαού μας στο δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό».

Στη συνέχεια της ομιλίας του είπε ότι «ακόμα και το δράμα του τουρκικού λαού το βλέπουν σαν ‘ευκαιρία’ για να στήσουν ένα καινούριο παζάρι, με σκοπό να προωθήσουν τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των δύο αστικών τάξεων και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών στην περιοχή. Από τη μια μέρα στην άλλη, περάσαμε με τεράστια ευκολία από τους πυραύλους «Ταϊφούν», τα F16, τα Ραφάλ και τα ‘θα έρθουμε νύχτα’, στις αγκαλιές και στις φιλοφρονήσεις, αναβιώνοντας τη γνωστή ‘διπλωματία των σεισμών’».

«Το έχουμε ξαναδεί το έργο και ξέρουμε ότι δεν θα δυσκολευτούν καθόλου να περάσουν με την ίδια ευκολία και πάλι στο κλίμα της έντασης. Γιατί και στη μία και στην άλλη περίπτωση, οι στόχοι τους και τα κριτήριά τους είναι τα ίδια. Είναι η γεωστρατηγική αναβάθμιση της κάθε αστικής τάξης στην περιοχή, η μοιρασιά της λείας, δηλαδή του πλούτου των δύο λαών, με την κάθε αστική τάξη να επιδιώκει να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι για τον εαυτό της» σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε: «Καμία εμπιστοσύνη, λοιπόν, δεν πρέπει να τους δείξουν οι λαοί αλλά να τραβήξουν τον δικό τους δρόμο, μέχρι να γίνουν οι ίδιοι πραγματικά αφέντες στον τόπο τους και να οικοδομήσουν τη γνήσια ελληνοτουρκική φιλία, αυτή που δείχνουν και σήμερα ότι, και θέλουν, και μπορούν να οικοδομήσουν».

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, την «επιλεκτική ανικανότητα» του τουρκικού κράτους που «διεξάγει τρεις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και παζαρεύει με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσία την αναβάθμιση του ρόλου της στην περιοχή, και δεν μπορεί να προσφέρει ουσιαστική πρόληψη από φυσικές καταστροφές».

«Η απάντηση βρίσκεται στον ίδιο τον προσανατολισμό του αστικού κράτους, ενός κράτους εχθρικού και ανίκανου, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα και την ίδια τη ζωή του λαού, αλλά πολύ φιλικού και ικανού απέναντι στους κάθε λογής επιχειρηματικούς ομίλους, κατασκευαστικούς και άλλους, επενδυτές, εργολάβους και πάει λέγοντας» σημείωσε.

«Αυτά αποκαλύπτει στον λαό με τη δράση του και το ΚΚ Τουρκίας. Γι’ αυτό βρίσκεται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής του Ερντογάν, με μεγαλύτερη μάλιστα ένταση τώρα που η αγανάκτηση του λαού μεγαλώνει» επισήμανε.

Σημείωσε ότι «το επιλεκτικά ανίκανο αστικό κράτος το έχουμε δει, όμως, τόσες και τόσες φορές και στη χώρα μας με όλες τις κυβερνήσεις» σε φυσικές καταστροφές. Αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις υποδομών και τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται καμιά υποτίμηση και δεν συγχωρείται κανένας εφησυχασμός».

«Αυτό είναι το δίδαγμα από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία, αλλά και από τις μεγάλες καταστροφές που γνωρίσαμε στη χώρα μας και που επιβεβαιώνουν το σύνθημα: ‘Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό’ με την οργανωμένη πάλη, την αλληλεγγύη και ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στο πλευρό του» συμπλήρωσε.

Είπε ότι τις προτεραιότητες εργαζομένων και λαού για μια καλύτερη ζωή με σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά, καλό μισθό, αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και παιδείας, ανθρώπινο περιβάλλον «δεν πρόκειται να τους τα εξασφαλίσει καμία κυβέρνηση, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όλοι τους μια προτεραιότητα έχουν: Την κερδοφορία των ομίλων, αυτό δηλαδή που ονομάζουν ‘ανάπτυξη’, κρύβοντας ότι αυτή η ανάπτυξη δεν είναι για όλους».

«Όλα αυτά, που ποθούν οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν μια ζωή να τα αφήνουν για μετά, για όταν και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Τώρα πρέπει να τα θέσουν στο επίκεντρο. Μπορούν λοιπόν να κάνουν την αρχή, στηρίζοντας το ΚΚΕ στις εκλογές» τόνισε.

«Γυρίστε την πλάτη στα κόμματα που θα υλοποιήσουν ακριβώς αυτή την πολιτική που προσπαθούμε να αντιπαλέψουμε με τους κοινούς αγώνες μας» είπε ο Δ. Κουτσούμπας. Κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες και κατέληξε:

«Μόνοι τους και όλοι μας! Τέρμα οι διπλοί εκβιασμοί! Κάτω τα ψευτοδιλήμματα! Μπορούμε να κάψουμε όλα τα αντιλαϊκά σενάρια! Μπορούμε να βαδίζουμε χέρι- χέρι στο δρόμο της τιμής και του χρέους, στο δρόμο της ελπίδας και του αγώνα! Για να κατακτήσουμε το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό, τον σοσιαλισμό! Μια νέα κοινωνία δικαιοσύνης και ευημερίας, ισότητας για όλους και όλες, με ειρήνη και ανάπτυξη για τους πολλούς».

 

Πηγή