«Αδειάζει» τον Παύλο Πολάκη ο Σωκράτης Φάμελλος

269

Ο Σωκράτης Φάμελλος, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση κατά της πρακτικής Πολάκη να τοποθετηθεί δημόσια για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι: «Θεωρώ ότι δεν ήταν θέμα δημόσιας τοποθέτησης. Θα λυνόταν έτσι κι αλλιώς στα όργανά μας». 

«Αδειάζει» τον Παύλο Πολάκη ο Σωκράτης Φάμελλος. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση στο παρολίγον «διαζύγιο» του Πολάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απαίτηση του πρώτου να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις εκλογές ο στενός του συνεργάτης και φίλος, Μιχάλης Χαιρετάκης.

Χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε πως η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη δεν έπρεπε να γίνει κεντρικό θέμα. Κι αυτό γιατί, όπως τόνισε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν θα έπρεπε να δοθεί αυτή η ευκαιρία για να το εκμεταλλευτεί το σύστημα Μητσοτάκη, δηλαδή, δεν φτάνει τώρα που έχει φτωχοποιήσει όλη την κοινωνία και έχει καταρρακώσει τις δημοκρατικές λειτουργίες, ε, δεν θα έπρεπε να τους δοθεί αυτή η ευκαιρία. Επαναλαμβάνω, δεν είναι ζήτημα το οποίο δεν θα λυθεί και δεν είναι ζήτημα το οποίο πληγώνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

Ο Σωκράτης Φάμελλος, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση κατά της πρακτικής Πολάκη να τοποθετηθεί δημόσια για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι: «Θεωρώ ότι δεν ήταν θέμα δημόσιας τοποθέτησης. Θα λυνόταν έτσι κι αλλιώς στα όργανα μας, αυτή είναι η δουλειά μας, εκεί συμμετέχουμε, αυτή είναι η υποχρέωσή μας, η δημοκρατική υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος,

«Αυτό που ανακοίνωσε έτσι κι αλλιώς και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς με ελεύθερη βούληση συμμετέχουμε και στην πολιτική και στα ψηφοδέλτια και δεν υπάρχει περίπτωση να παραβιαστεί η ελεύθερη βούληση και η δημοκρατικότητα καμιάς λειτουργίας που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ακόμα ο κ. Φάμελλος.

Όσο αφορά στην ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι «τα ψηφοδέλτια ανακοινώθηκαν σε ένα μεγάλο ποσοστό, γιατί πράγματι υπάρχει μια περιρρέουσα εκλογική προετοιμασία και ατμόσφαιρα, γιατί δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός το θέμα των εκλογών». « Όσο το τραβάει και το καθυστερεί ο κ. Μητσοτάκης για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του επιδιώξεις και όχι το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας τόσο φθείρει κοινωνικές και οικονομικές λειτουργίες, δημιουργώντας ακόμα και μια ανασφάλεια και μια αστάθεια που έτσι κι αλλιώς την έχει τροφοδοτήσει με σοβαρότατα προβλήματα και στην οικονομία και στην κοινωνία αλλά και στη δημοκρατία» τόνισε ο κ. Φάμελλος.

«Το μεγάλο χαρακτηριστικό των ψηφοδελτίων αυτών, είναι τα καινοτόμα στατιστικά που έχουμε στην αντίληψη για το τι είναι πολιτική. 50% συμμετοχή γυναικών, νέοι άνθρωποι, διεύρυνση στην κοινωνία, δηλαδή επιστήμονες, άνθρωποι που εκφράζουν την διαφορετικότητα, εμείς ουσιαστικά θέλουμε να εκφράσουμε την πραγματική κοινωνία και όχι αυτό που λένε, το σόι των πολιτικών και τους καριερίστες. Γιατί έχουμε βαρεθεί στην Ελλάδα και έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τους πολιτικούς της καρέκλας και της καριέρας, όπως ας πούμε είναι η οικογενειοκρατία Μητσοτάκη, τραγικές οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και στην κοινωνία. Δεν θέλουμε και δεν έχουμε καμία σχέση με αυτήν την πολιτική» προσέθεσε ο κ. Φάμελλος.

Το μείζον ζήτημα, τόνισε ο βουλευτής, της χθεσινής ημέρας δεν ήταν η ανάρτηση του κ. Πολάκη, αλλά το γεγονός ότι ήταν ημέρα ανακοίνωσης του 75% των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. «Η πρόθεση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόθεση που αφορά τα συμφέροντα της κοινωνίας και της οικονομίας και δεν έπρεπε να δημιουργηθεί οποιαδήποτε συζήτηση άλλη σε μια τόσο σημαντική στιγμή. Άρα θεωρώ ότι η διαδικασία θέσης του ζητήματος από τον Παύλο θα μπορούσε να είναι διαφορετική, εκεί που πρέπει. Ο Παύλος είναι μέλος στα όργανα του κόμματος, στα ανώτατα όργανα του κόμματος» σημείωσε.


Πηγή