Κεραμέως στον Realfm 97,8: Ο κ. Καραμανλής θα δώσει έναν μεγάλο αγώνα για να μπορέσει η ΝΔ να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία

278

Η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα είπε αναφορικά με τα επεισόδια ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και ΜΑΤ ότι «ο καθένας εκφράζει την γνώμη του και διαδηλώνει. Δεν ήμουν παρούσα αλλά όταν δεν είναι μια απλή, ειρηνική διαδήλωση και υπάρχουν άλλες εκδηλώσεις, η αστυνομία λαμβάνει τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα. Σε κάθε περίπτωση ήταν μεμονωμένα περιστατικά. Αν διαδήλωναν ειρηνικά προφανώς δεν θα υπήρχε κάτι».

«Εμείς χθες λογοδοτήσαμε. Είχαμε υποσχεθεί συγκεκριμένα πράγματα το 2018 όταν είχαμε παρουσιάσει το πρόγραμμα Παιδείας, προ των εκλογών του 2019, και χθες λογοδοτήσαμε στους Έλληνες σχετικά με αυτά που υποσχεθήκαμε και αυτά που κάναμε. Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό. Χθες ήρθαν πάνω από 2.000 απλοί πολίτες για να συμμετάσχουν σε αυτόν τον απολογισμό. Παρουσιάσαμε και κάποιους άξονες για την επόμενη τετραετία, εάν και εφόσον μας τιμήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του» ανέφερε και συνέχισε «Υπάρχουν 3 άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν ξεκινήσει αυτή την τετραετία πχ το ολοήμερο σχολείο. Ο δεύτερος άξονας με την υλοποίηση των έργων με το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο τρίτος άξονας είναι οι νέες μεταρρυθμίσεις όπως οι εφαρμοσμένες επιστήμες στα Πανεπιστήμια, που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταργήσει».

«Η παιδεία χρειάζεται διάρκεια γιατί οι αλλαγές θέλουν χρόνο, συζήτηση και ζυμώσεις. Είχα το προνόμιο να είμαι 4 χρόνια σε αυτό το υπουργείο» πρόσθεσε.

«Σε κάθε περίπτωση δεν έχω αμφιβολία ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή της εκλογικής μάχης ο πρώην πρωθυπουργός. Θα είναι τη μάχη αυτής της μεγάλης εκλογικής αναμέτρησης, στην οποία θα κριθεί η δυνατότητα να έχει μια δεύτερη τετραετία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να μπορέσουν να εμπεδωθούν οι μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς. Ο κ. Καραμανλής θα δώσει έναν μεγάλο αγώνα για να μπορέσει η ΝΔ να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία και μία δεύτερη τετραετία» σχολίασε η κ. Κεραμέως για την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος.

«Σήμερα κατατίθεται το νομοσχέδιο για τον σχολικό εκφοβισμό, για να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση» υπενθύμισε.

Ακούστε το ηχητικό:



Πηγή