Κόντρα Γεωργιάδη – Ραγκούση στον αέρα εκπομπής – «Είστε επικίνδυνα ανόητος υπουργός»

269

Η συζήτηση για την ακρίβεια «άναψε τα αίματα» μεταξύ Γεωργιάδη – Ραγκούση και δεν άργησαν να έρθουν και οι χαρακτηρισμοί.

«Πρόσωπο με Πρόσωπο» ήρθαν το βράδυ της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου στη νέα εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Δημήτρης Μάντζος σχετικά με την ακρίβεια και την οικονομία της χώρας.

Το θέμα της ακρίβειας φαίνεται πως «έξυσε πληγές» καθώς στάθηκε η αφορμή για καυγά μεταξύ Γεωργιάδη και Ραγκούση. Μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους σε σχέση με τις ανατιμήσεις στα βασικά αγαθά.

Μάλιστα, 8 πολίτες έκαναν τις παρεμβάσεις τους αναφέροντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον πληθωρισμό, που έχει προκαλέσει τις αυξήσεις των τιμών στα προϊόντα, ενώ αναφέρθηκε και στα κέρδη από τον τουρισμό.

Τότε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «αυτή είναι η λογική του παραλόγου. Δεν είστε καθόλου μα καθόλου σοβαρός γιατί η συζήτηση για τα καταναλωτικά αγαθά δεν έχει σχέση με τον τουρισμό».

«Δείχνετε πόσο επικίνδυνος υπουργός είστε για τον ελληνικό λαό», προσέθεσε ο κ. Ραγκούσης.

Ο υπουργός του απάντησε: «Κύριε Ραγκούση στην Πάρο βγάλατε περισσότερα χρήματα από την επιχείρησή σας» και τότε ανέβηκαν περισσότερο οι τόνοι με τον κ. Ραγκούση να λέει: «Το πόσα λεφτά φέρνει ο τουρίστας στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με το δράμα του Έλληνα. Είστε ένας επικίνδυνα ανόητος υπουργός.»

Τον καυγά διέκοψε ο κ. Χατζηνικολάου ενώ παρακάλεσε να μην εκφέρουν χαρακτηρισμούς.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «δεν είναι όλα τέλεια στη χώρα αλλά δεν είναι και όλα μαύρα».

Η συζήτηση συνεχίστηκε, ωστόσο, δεν άργησε να ξεσπάσει νέος καυγάς μεταξύ των δύο όταν άρχισαν να μιλούν για την περίοδο των μνημονίων.

Ο κ. Ραγκούσης είπε: «Στην περίοδο των μνημονίων η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πάλεψε να βγάλει τη χώρα από αυτά που την έμπλεξε η χρεοκοπία του 2009, που έφερε στη χώρα μας η Νέα Δημοκρατία. Άρα, μιλάμε για την περίοδο εκείνη που υποχρεωτικά έπρεπε να εφαρμοστούν κάποιες πολιτικές.»

Τον λόγο πήρε ο κ. Γεωργιάδης και είπε πως «η χρεοκοπία δεν ήρθε το 2009, αλλά το 2010, όπου υπουργός ήταν ο κ. Ραγκούσης. Το μνημόνιο το πρώτο και το Καστελλόριζο έγινε τον Μάιο του ’10. Υπουργός εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για να ξέρουμε και τι λέμε.»

Τέλος, ο κ. Ραγκούσης απάντησε κι εκείνος με τη σειρά του: «Η χώρα χρεοκόπησε το 2009, γιατί τότε εκτροχιάστηκε με μόνο πρωτογενές έλλειμμα 24 δισ.».


Πηγή