Γιάννης Οικονόμου: Θα αποσύρει ο Αλέξης Τσίπρας τον καταδικασμένο Νίκο Παππά;

279

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε την καταδικαστική απόφαση για τον Νίκο Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο.

Ερωτήματα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, απευθύνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τα πεπραγμένα του στενού του συνεργάτη, ενώ ζητά και απαντήσεις για το αν αυτός θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο για παράβαση καθήκοντος τον πρώην Υπουργό κ. Νίκο Παππά -τον παλαιότερο και στενότερο συνεργάτη του κ. Τσίπρα- για την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016. Του επέβαλε μάλιστα την ανώτατη για το αδίκημα αυτό προβλεπόμενη ποινή. Η καταδίκη για παράβαση καθήκοντος συνιστά το πλέον απαξιωτικό ιδιώνυμο αδίκημα για δημόσιους λειτουργούς», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου και προσθέτει:

«Η απόφαση είναι κόλαφος προσωπικά για τον κ. Τσίπρα, καθώς ο κ. Παππάς, μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, συντόνιζε και κατεύθυνε μία επιχείρηση ελέγχου και χειραγώγησης της ενημέρωσης, με απώτερο σκοπό τη νόθευση της δημοκρατίας. Πρόκειται για μια θλιβερή ημέρα της πολιτικής μας ιστορίας, καθώς ένας πρώην Υπουργός καταδικάζεται για παράβαση καθήκοντος».

Ο κ. Οικονόμου τονίζει επίσης πως «Είναι όμως και μια μέρα αποκαλυπτική», καθώς από τη μία «φάνηκε ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη τελικά φθάνει στην αλήθεια και όλα έρχονται στο φως. Ο κ. Παππάς κρίθηκε ένοχος μέσα από μία ακροαματική διαδικασία που κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου. Κρίθηκε ένοχος μέσα από θεσμικές και νόμιμες διαδικασίες, όχι μέσω ισχυρισμών κουκουλοφόρων μαρτύρων ή με βάση όσα διακινούν ρυπαρά δίκτυα και κάθε λογής συνωμοσιολόγοι», ενώ από την άλλη «αποκαλύφθηκε, πέραν πάσης αμφισβήτησης, η θεσμική εκτροπή που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρικότατο επίπεδο».

«Πρόκειται, επίσης, για απόλυτη δικαίωση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιπλέον, προσθέτει πως «Οι λαλίστατοι κήνσορες του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες, άμεσα και γενναία, και να παραδεχτούν το προφανές: ότι χρησιμοποίησαν καταχρηστικά και παράνομα την εξουσία που τους δόθηκε από τον ελληνικό λαό για να χειραγωγήσουν την ενημέρωση, να αλώσουν τη Δημοκρατία μας και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αυταρχικό τριτοκοσμικό καθεστώς».

Τέλος, ο Γιάννης Οικονόμου καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει «χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές» για το αν θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη «για τα έργα και τις ημέρες του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του» όπως και για το αν θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ «τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά;».


Πηγή