Πολάκης: Το δεύτερο «φάλτσο» μέσα σε λίγες εβδομάδες κάνει τον Τσίπρα να του δείξει την «έξοδο»

258

«Μύλο» έκανε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, προκαλώντας την οργή του Αλέξη Τσίπρα που φαίνεται αποφασισμένος να του δείξει την πόρτα της «εξόδου».

Την πόρτα της «εξόδου» από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως θα δει ο Παύλος Πολάκης, μετά από ανάρτηση – μπουρλότο, στην οποία μοιάζει να «προγράφει» δημοσιογράφους, δικαστές αλλά και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ. Η ανάρτηση προκάλεσε άμεσα την αντίδραση όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του κόμματός του, που μέσω πηγών διεμήνυσε πως «προφανώς ο Πολάκης έχει αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Αυτή μάλιστα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες που ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ εκθέτει το κόμμα του. Δεν πάει άλλωστε καιρός, από την ημέρα της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων του κόμματος, όταν ο Παύλος Πολάκης… απέσυρε για λίγες ώρες την υποψηφιότητά του «εκβιάζοντας» την ηγεσία για να συμπεριληφθεί και ο «φίλος του», Μιχάλης Χαιρετάκης. Και σε εκείνη την περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αντιδράσει άμεσα, διαμηνύοντας στο στέλεχός του πως τα ψηφοδέλτια δεν τα αποφασίζει ο Πολάκης, αλλά τα όργανα του κόμματος.

Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί, ότι μόλις προχθές, η ασυλία του Παύλου Πολάκη ήρθη από τη Βουλή για 7η φορά μέσα σε μόλις 4 χρόνια, σε αυτή την περίπτωση έπειτα από μήνυση του Κώστα Μαραβέγια για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το χρονικό της νέας «σύγκρουσης»

Ο Παύλος Πολάκης, αποφάσισε την Κυριακή να βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό με μια ανάρτηση που προανήγγειλε λίγο – πολύ… εκκαθαρίσεις όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγίνει κυβέρνηση.

Στην ανάρτηση με τις φωτογραφίες δημοσιογράφων και δικαστών, ο Παύλος Πολάκης απειλεί για τη «δεύτερη φορά», γράφοντας χαρακτηριστικά πως «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».

Η «σύνθεση» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνει τους δημοσιογράφους: Νίκο Χατζηνικολάου, Δημήτρη Οικονόμου, Σία Κοσιώνη, Δημήτρη Καμπουράκη, Άρη Πορτοσάλτε, Γιώργο Αυτιά, Αντώνη Σρόιτερ, Νίκο Στραβελάκη, Τάκη Χατζή, Θανάση Μαυρίδη, Νίκο Ευαγγελάτο, Τατιάνα Στεφανίδου, Γιωργο Παπαδάκη, Αλέξη Παπαχελά και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Οι δικαστικοί που κατονομάζει είναι οι: Ανθή Γκάμαρη, Μυρσίνη Παπαχίου, Ι. Κλάπα-Χριστοδουλέα, Δήμητρα Ζώη, Ελ. Κατσούλη, Μαρουλιώ Απέργη, Γ. Κατσιμαγκλή, Σπ. Χρυσικοπούλου, Μιχαήλ Πικραμένος, Μ. Σωτηροπούλου, Ρωξάνη Γιαννουλάτου, Στ. Κτιστάκη και Κασσιανή Μαρίνου.

Στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη περιλαμβάνεται ακόμα ο Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ενώ ο βουλευτής απειλεί πως θα καταργηθεί η ανεξάρτητη αρχή, θα απολυθεί ο Πιτσιλής και η είσπραξη των φόρων θα επιστρέψει στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και στις εφορίες.

«Σταγόνα» που «ξεχείλισε το ποτήρι»

Άμεση ήταν η αντίδραση από την Κουμουνδούρου, η οποία μέσω «πηγών» κατακεραύνωσε τον βουλευτή Χανίων, χρεώνοντάς του «υπονόμευση της πολιτικής του κόμματος», «χάραξη δικής του πολιτικής» και προσπάθεια για «διαμόρφωση ψηφοδελτίων».

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν συγκεκριμένα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του.

Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας.

Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε: «Οι χυδαιότητες, οι απειλές και οι προγραφές κατά δημοσιογράφων, δικαστών και κρατικών λειτουργών από τον κ. Πολάκη δεν μπορούν να καλύπτονται με διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια. Σε κάθε δημοκρατικό κόμμα θα ήταν αυτονόητη η διαγραφή του και αυτό απαιτούμε να κάνει ο κ. Τσίπρας που μέχρι σήμερα τον κάλυπτε. Επίσης αυτονόητη θεωρούμε την αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα καταδικασμένου Νίκου Παππά».

ΠΑΣΟΚ: «Η προσωπική στοχοποίηση δεν έχει σχέση με Δημοκρατία και κράτος δικαίου»

Σε ανακοίνωσή του για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει: «Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου.

Έρχονται, δε, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα είναι η επόμενη φορά «είτε με το καλό είτε με το άγριο», αλλά και της πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν.

Σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος.

Για άλλη μια φορά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο τόπος χρειάζεται μια πραγματικά εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας για να κλείσει ο κύκλος της οδυνηρής για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η πρώτη αντίδραση Πολάκη μετά το «άδειασμα» του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Χανίων, ανήρτησε φωτογραφίες από την Ανώπολη στα Σφακιά. Κλείνοντας μάλιστα την ανάρτησή του, χωρίς την παραμικρή αναφορά στα όσα προηγήθηκαν και απειλούν πλέον τη θέση του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Θυμήθηκα πολλά ανεβαίνοντας, απ’ αυτά που έγιναν εδώ το 2010 – 2014».

Το 2010 με 2014, ο Παύλος Πολάκης υπήρξε δήμαρχος Σφακίων, λαμβάνοντας μάλιστα ποσοστά που έφταναν σχεδόν στο 100%. Ήταν άλλωστε ο μοναδικός υποψήφιος στην περιοχή. Η ανάρτησή του λοιπόν θα μπορούσε να είναι ένας υπαινιγμός επιστροφής στα αυτοδιοικητικά, αν ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκης επιμείνουν στη στάση τους πως ο βουλευτής Χανίων «προφανώς θέτει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Πηγή