Ο κύβος ερρίφθη – Εκτός κόμματος στέλνει ο Τσίπρας τον Πολάκη

251

Τις επόμενες κινήσεις του για να αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα «Πολάκης» προετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας, που μετά την αποπομπή του «αψύ» κρητικού από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτεται ακόμα και τη διαγραφή του από το κόμμα, σε περίπτωση που ο βουλευτής χανιών συνεχίσει να προκαλεί προβλήματα.

Όσοι επικοινώνησαν με τον Αλέξη Τσίπρα, πριν από μία εβδομάδα, όταν ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε να τον εκβιάσει για να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Χανίων, τον εκλεκτό του, Μιχάλη Χαιρετάκη, λένε ότι δεν έχουν δει ξανά τον πρώην πρωθυπουργό τόσο οργισμένο.

Δεν ήταν, άλλωστε, τυχαίο που εμμέσως πλην σαφώς, έδειχνε την πόρτα της εξόδου προς τον Παύλο Πολάκη. Έναν άνθρωπο που παρά το γεγονός ότι τον έφερνε σε δύσκολη θέση συχνά, πυκνά, εκείνος τον στήριζε με κάθε τρόπο.

Το αντάλλαγμα που έλαβε από τον κρητικό βουλευτή, ήταν σε πρώτη φάση η επισκίαση της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων του κόμματος και στη συνέχεια, μια συμπεριφορά που δεν είναι απλά αντιθεσμική, αλλά ελέγχεται ακόμα και από τη Δικαιοσύνη.

Η προσωπική στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών, δεν εκφράζει τη συλλογική θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αποπροσανατολίζει, δε, απολύτως τη συζήτηση από τις ευθύνες του «καθεστώτος Μητσοτάκη» και δίνει λαβές για επιθέσεις εις βάρος του κόμματος σε μια κρίσιμη προεκλογική φάση, σημείωναν χθες από την Κουμουνδούρου.

Το θέμα θα συζητηθεί και στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνεδριάσει την Τρίτη, όπως ήταν άλλωστε προγραμματισμένο εδώ και ημέρες. Προφανώς και δεν θα αποτελεί το μοναδικό θέμα συζήτησης, όμως η υπόθεση Πολάκη αναμένεται να επισκιάσει για ακόμα μια φορά τις δράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με δεδομένο ότι στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ακράδαντα πως ο Παύλος Πολάκης θα επιχειρήσει μια «ηρωική έξοδο», ώστε να πείσει ότι δε μένει εκτός επειδή αμφισβητεί το ψηφοδέλτιο, αλλά επειδή αμφισβητεί συνολικά τη γραμμή.

Με βάση τα παραπάνω, φαντάζει πολύ πιθανή και η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το κόμμα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτή θα είναι η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα προς το Εκτελεστικό Γραφείο.


Πηγή