Κατρούγκαλος για Πολάκη: Είναι μεγάλο πολιτικό σφάλμα, αλλά «όχι» στην διαγραφή του

259

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, με την οποία στοχοποιεί δικαστές, δημοσιογράφους και οικονομικούς παράγοντες. Στον ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκαν εσωκομματικοί τριγμοί, ενώ αύριο θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος και ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτήρισε λανθασμένη την στοχοποίηση προσώπων, ωστόσο, τόνισε πως δεν θεωρεί ότι ο Παύλος Πολάκης πρέπει να διαγραφεί από το κόμμα.

Σε δηλώσεις του στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι κανείς δεν πρέπει να θέτει μια προσωπική ατζέντα, αντί για αυτή που ακολουθεί το κόμμα. «Ό,τι και να πιστεύουμε, δεν μπορούμε να θέτουμε μια προσωπική ατζέντα αντί για τη συνολική που θέτει το κόμμα μας και δεν μπορεί να τη θέτουμε και με τον τρόπο που μπήκε. Νομίζω επομένως ότι η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τον Παύλο, είναι σωστή. Αντιλαμβάνομαι από την άλλη πλευρά ότι ο ίδιος βλέπει διαφορετικά τα πράγματα», είπε αρχικά.

Αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε πως «έχει αναδείξει πάρα πολλά σκάνδαλα διαφθοράς του κυβερνητικού συστήματος και επίσης – μολονότι το έχει κάνει με έναν τρόπο που προφανώς δεν είναι δικός μου, άλλο ύφος έχουμε – υπάρχουν πολλοί από τους συμπολίτες μας που μπροστά σε αυτή την συσσώρευση σκανδάλων, θέλουν κάποιος να τα πει, όπως τα λέει ο Παύλος. Και να προσθέσω επιπλέον ότι εγώ αντιλαμβάνομαι και ότι μπορεί να αισθάνεται πικρία ο ίδιος ο κύριος Πολάκης. Υπάρχει όμως μια ηθική της αριστεράς. Να σας θυμίσω τον Πλουμπίδη, τον λέγανε καταδότη και δεν σκέφτηκε ποτέ να διαφοροποιηθεί».

«Όχι» στην διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ωστόσο, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να προχωρήσει στην διαγραφή του Παύλου Πολάκη από το κόμμα.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσει στην διαγραφή του κυρίου Πολάκη. Αυτά τα οποία κάνει ο Παύλος δεν απάγουν κάποια ηθική απαξία στο πρόσωπό του. Είναι κατά τη γνώμη μου, μεγάλο πολιτικό σφάλμα, αλλά δεν δείχνουν διαφθορά, δεν δείχνουν κάποια έκθεση, κάποια σύγκρουση με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ», είπε και πρόσθεσε πως φυσικά και η στοχοποίηση προσώπων είναι απόλυτα λανθασμένη.

«Δεν μιλάμε ποτέ ατομικά. Και να σας πω την αλήθεια και αρκετούς από τους δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας τους γνωρίζω και προσωπικά και τους σέβομαι. Δεν ξέρω πώς σκέφτηκαν θα διαβάσω την απόφαση, αλλά έτερον εκάτερον», συμπλήρωσε.

Πηγή