«Διαβολοβδομάδα» για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Το καυτό δεκαήμερο του Μαρτίου

252

Κόκκινο θα χτυπήσει το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, με τις πολιτικές εξελίξεις να είναι ραγδαίες και γύρω από την προκήρυξη των εκλογών,αλλά και σε ότι αφορά τις εσωκομματικές διεργασίες στην Κουμουνδούρου.

Αρχής γενομένης από σήμερα στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα τεθεί επί τάπητος το θέμα Πολάκη στις 17:00 και ακολούθως στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι στις 3 Μαρτίου έρχεται η εισήγηση Χατζηδάκη για τον κατώτατο μισθό και στις 10 Μαρτίου αναμένεται η ανακοίνωση Μητσοτάκη για την ημερομηνία των εκλογών.

Η πολιτική ατζέντα έτσι κι αλλιώς κινείται σε ρυθμούς Πολακιάδας με τις φωτιές που έβαλε ο Παύλος Πολάκης, προκαλώντας, με τις αναρτήσεις του στο Facebook, μεγάλες αντιδράσεις τόσο στα αντίπαλα κόμματα, και ιδιαίτερα στη Νέα Δημοκρατία, όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Από σήμερα μπαίνουμε σε ένα 10ήμερο ραγδαίων εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να λήξει το θέμα του Παύλου Πολάκη, την ίδια στιγμή που στην κυβέρνηση ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την πρόταση που θα αφορά το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού και ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών.

Σήμερα, στις 17:00, είναι προγραμματισμένη πολιτική γραμματεία στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει την εισήγησή του για τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εισηγηθεί την αποπομπή του Παύλου Πολάκη από τα εκλογικά ψηφοδέλτια, ενώ, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιθανόν να εισηγηθεί και τη διαγραφή του Πολάκη από το κόμμα, γεγονός που ενδέχεται να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Εξάλλου, το θέμα του Παύλου Πολάκη θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, η 15μελής σύνθεση της οποίας θα αποφασίσει για τον πρώην υπουργό. Για τη διαγραφή του από το κόμμα, απαιτούνται τα 2/3 της Επιτροπής, ήτοι 10 ψήφοι.

Ήδη, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο διαγραφής του Παύλου Πολάκη από το κόμμα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο περίπλοκη τη διαδικασία στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας, επισπεύδει τις διαδικασίες για το ύψος της αύξησης στον κατώτατο μισθό, η οποία θα ισχύσει από την 1η Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει την εισήγησή του για τον κατώτατο μισθό στις 3 Μαρτίου, στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος του μικτού κατώτατου μισθού θα διαμορφωθεί κοντά στα 800 ευρώ, αλλά δεν θα τα ξεπεράσει.

Και μέσα σε όλα τα παραπάνω ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών η οποία πρέπει να γίνει το αργότερο στις 10 Μαρτίου. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμου για το ποιος θα κερδίσει τις θετικές εντυπώσεις λίγα δευτερόλεπτα πριν το άνοιγμα της προεκλογικής περιόδου. Για τα στρατηγεία των δύο κομμάτων δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πρόκειται για… διαβολοβδομάδα.


Πηγή