Μιχάλης Χατζηγιάννης: Δήλωνε πως δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική – Ορίστηκε υφυπουργός Πολιτισμού

257

Το υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου αναλαμβάνει μετά από απόφαση του νέου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο δημοφιλής τραγουδιστής, Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Ότι δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική, υποστήριζε πριν μερικά χρόνια ο δημοφιλής τραγουδιστής, Μιχάλης Χατζηγιάννης, σε συνέντευξή του στον Τάσο Τρύφωνος. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα αύριο, αναμένεται να ορκιστεί και να αναλάβει το υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ερωτώμενος τότε, το 2017 για το αν του έχουν προτείνει να κατέβει στην πολιτική και αν ποτέ θα το έκανε, σημείωνε τότε: «Όχι δεν μου έχουν προτείνει και δεν θα το έκανα και ποτέ. Εγώ δεν είμαι πολιτικοποιημένος άνθρωπος. Δεν είμαι κομματικοποιημένος. Είμαι πολιτικοποιημένος σε βαθμό που αφορά τα κοινά, αυτά που επηρεάζουν τη μεγαλύτερη μάζα, την κοινωνία».

Το who is who του Μιχάλη Χατζηγιάννη

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Νοεμβρίου 1978, από γονείς με καταγωγή από την Κερύνεια. Σπούδασε Μουσική στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου από όπου απέκτησε διπλώματα κλασσικής κιθάρας και πιάνου και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής Λονδίνου στα ανώτατα θεωρητικά μαθήματα. Τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριοποιείται στην ελληνική και ξένη δισκογραφία γράφοντας μουσική, στίχους και ερμηνεύοντας τραγούδια που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό, κατατάσσοντας τον στους πλέον δημοφιλείς Έλληνες τραγουδοποιούς.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης πήρε το βραβείο “Best Selling Artist of the Decade” στα τέλη της δεκαετίας του 2000, καθώς οι πωλήσεις των δίσκων του έχουν αγγίξει τα 3.500.000 αντίτυπα. Την ίδια περίοδο κυκλοφορεί το cd single “Everyone dance” στην Γερμανία και το album “Michalis” με αγγλικό στίχο σε έξι ευρωπαϊκές χώρες. Τραγουδά σε μεγάλες σκηνές μαζί και δίπλα από καλλιτέχνες όπως η Δήμητρα Γαλάνη, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Πασχάλης Τερζής και πολλοί άλλοι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΙFPI είναι για 30 χρόνια ο πιο εμπορικός τραγουδοποιός σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι μέλος του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», δράση για την οποία ανακηρύχθηκε «Καλλιτέχνης Ελπίδας 2019-2021».

Πηγή