Παύλος Πολάκης: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ

290

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη. Σε αυτή τη συνεδρίαση θα συζητηθεί η στάση που έχει κρατήσει μέχρι τώρα ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχος πρώτης γραμμής. Μάλιστα, αύριο, Τετάρτη, 1 Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το πρόγραμμά του.

Στο συνέδριο με θέμα «Σύγχρονο Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον Άνθρωπο», που διοργανώνει το ygeiamou.gr και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, συμμετείχε την Τρίτη (28/02/2023) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για την Υγεία, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στο θέμα που έχει προκύψει με τον Παύλο Πολάκη.

«Η παραπομπή έχει αποφασιστεί. Παραπέμπεται γιατί ανήρτησε προγραμματικές θέσεις που απέχουν από τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι έχει ευθύνη να προστατέψει το κόμμα του αλλά και να προχωρήσει προς τη νίκη στις εκλογές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα έρθει ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί, θα έρθει για να χτίσει δομές δημοκρατίας, αξιοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας. Αυτή η κυβέρνηση έχει καταρρακώσει το κράτος δικαίου, έχει χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη, αυτό, όμως, δεν αντιμετωπίζεται με προγραφές» πρόσθεσε. Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους ως συμμορίτες. Δεν υπήρχε η ίδια αντίδραση. Ο κ. Γεωργιάδης έλεγε για την κυρία Τουλουπάκη ότι θα την γδάρει και θα την πάει φυλακή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό, δεν παραπέμπει τα στελέχη του για την έκφραση διαφορετικής άποψης. Είναι όμως άλλο, «την ώρα της προεκλογικής περιόδου, να θέτει δημόσια ένα άλλο σχέδιο και να απαντάει σε συνέντευξη που είχα δώσει την ίδια μέρα», συμπλήρωσε για τον Παύλο Πολάκη και σημείωσε ότι η λύση θα δοθεί μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες. Παραδέχτηκε ότι «κάνει ζημιά το γεγονός ότι αντί να ασχολούμαστε με τα προβλήματα του τόπου, ασχολούμαστε με αυτό, πολύ σύντομα όμως αυτή η συζήτηση θα τελειώσει».


Πηγή