Στα Τέμπη η Σακελλαροπούλου – Άφησε λουλούδια στα συντρίμμια βαγονιού

256

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου διέκοψε την επίσημη επίσκεψη της στη Μολδαβία και επέστρεψε στην Ελλάδα. Το αεροπλάνο που τη μετέφερε προσγειώθηκε στη Λάρισα και λίγη ώρα αργότερα μετέβη στον τόπο της τραγωδίας με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκλονισμένη από την εικόνα που αντίκρισε, αλλά και από τις περιγραφές των υπευθύνων του Πυροσβεστικού Σώματος, για τις προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών, τις πρώτες ώρες μετά τη σύγκρουση, η κυρία Σακελλαροπούλου άφησε λίγα λουλούδια στα συντρίμμια ενός βαγονιού στη μνήμη των θυμάτων.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε για να επισκεφτεί τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας όπου βρίσκονται συγγενείς θυμάτων και τραυματιών.

Νωρίτερα, η κ. Σακελλαροπούλου με δήλωσή της είχε εκφράσει την βαθιά της οδύνη για την τραγωδία.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αδιανόητη τραγωδία. Θρηνούμε κατά κύριο λόγο νέους ανθρώπους» ανέφερε σε δήλωσή της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Μοιραζόμαστε την οδύνη όσων έχασαν τους δικούς τους, αν και γνωρίζουμε ότι ο πόνος τους είναι τόσο μεγάλος, ώστε κανένας παρηγορητικός λόγος δεν μπορεί να τον ανακουφίσει. Αγωνιούμε για τους τραυματίες και ευχόμαστε να γίνουν σύντομα καλά. Ευχαριστούμε τα σωστικά συνεργεία και το ιατρικό προσωπικό, που δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης» πρόσθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων. Είμαστε δίπλα τους»

 

 

 

Πηγή