Η διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών προκαλεί την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

268

Ήδη, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν ρίξει τις πρώτες προειδοποιητικές βολές προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου

Η εντολή του Αλέξη Τσίπρα προς όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία, απλή και ξεκάθαρη. Άπαντες να σεβαστούν το πένθος των οικογενειών που έχασαν τους ανθρώπους τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι η Κουμουνδούρου θα μείνει άπραγη και θα καθίσει να παρακολουθεί την κυβέρνηση να προετοιμάζει το «παιχνίδι των ευθυνών» και την επικοινωνιακή «καταιγίδα» που εκτιμάει ότι έχει στα σκαριά για την επικοινωνιακή διαχείριση του δράματος.

Ούτε βέβαια είναι διατεθειμένη να ανεχθεί το χάος -όπως το χαρακτηρίζει- που συμβαίνει έξω από το νοσοκομείο της Λάρισας, εκεί που δεκάδες οικογένειες περιμένουν καρτερικά τα νέα για την τύχη των δικών τους που αγνοούνται.

Ήδη, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν ρίξει τις πρώτες προειδοποιητικές βολές προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, στο Ρέντη, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα αφήσει «κανέναν και τίποτα να ξεχαστεί».

Ήταν μια τοποθέτηση-απάντηση, σημειώνουν οι συνεργάτες του, στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μίλησε για «ανθρώπινο λάθος» ως πραγματογνώμονας του δυστυχήματος και την οποία και ερμηνεύουν ως μια εικόνα από το κοντινό μέλλον. Διότι, συμπληρώνουν, δεν έχουν καμία αυταπάτη για την πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να πετάξει από πάνω του ακόμα και την πιθανότητα να του καταλογιστούν πιθανές πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία.

Χθες, συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, για να συζητήσει τα όσα προηγήθηκαν, αλλά και όσα πιστεύουν ότι θα ακολουθήσουν του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Άλλωστε, είναι δεδομένο ότι η Κουμουνδούρου θα σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης και θα διεκδικήσει εξηγήσεις, αλλά και ευθύνες για το συμβάν.

Πηγές τις Κουμουνδούρου που γνωρίζουν καλά το θέμα, σημειώνουν πως επί τρεισήμισι χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «πάγωσε» τα έργα, ενώ συνεχώς απαξίωνε τους σιδηροδρόμους σε όλα τα επίπεδα.

Όλα αυτά, μέσω της υποβάθμισης του τρένου, της μηδενικής συντήρησης του δικτύου, τους αλλεπάλληλους εκτροχιασμούς και μέσω της απαξίωσης του ΟΣΕ και του προσωπικού του, παίζοντας με την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών.

Υπενθυμίζουν, επίσης, πως δέχονταν συνέχεια εξώδικα από τους εργαζόμενους, ενώ παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2022, ο υπεύθυνος του έργου τηλεδιοίκησης Χρήστος Κατσιούλης. Τότε, στην δισέλιδη επιστολή παραίτησής του, είχε εκφράσει τη διαφωνία του για ενέργειες του Οργανισμού επί θεμάτων ανάταξης των γραμμών και των συστημάτων ασφαλείας.

Πηγή