ΣΥΡΙΖΑ: «Ακονίζει τα νύχια του» και ετοιμάζεται για σύγκρουση

244

Το «τσεκούρι του πολέμου» ξεθάβει η Κουμουνδούρου, που ετοιμάζεται να εξαπολύσει μετωπική επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, καθώς οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αφήνουν να εννοηθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιδιώκει τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο φονικό δυστύχημα των Τεμπών, αλλά να τις συγκαλύψει.

Από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε «ανθρώπινο λάθος», κατά τη διάρκεια της δήλωσης του το βράδυ της Τετάρτης 1/3, στον ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν ότι η κυβερνητική πλευρά θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να προσπαθήσει να καλύψει τις όποιες ευθύνες μπορεί να της αναλογούν.

«Αυτές τις δύσκολες ώρες κάθε προσπάθεια απόκρυψης και συγκάλυψης της αλήθειας για την τραγωδία αποτελεί όχι μόνο ασέβεια προς τους νεκρούς αλλά προαναγγέλλει νέες τραγωδίες», τόνισε με δήλωση της η Πόπη Τσαπανίδου.

Οι διαρροές που ακολούθησαν για τη σύσταση «υπερκομματικής επιτροπής» εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει το πως οδηγηθήκαμε στη τραγωδία, ενέτεινε την ανησυχία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολούθως, η ανακοίνωση της επιτροπής και η συμμετοχή, θεωρούν, ότι επιβεβαίωσε πλήρως τους αρχικούς της φόβους.

«Κόκκινο πανί» ο Ζηλιασκόπουλος

Ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά η συμμετοχή στην επιτροπή του καθηγητή Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλος, ο οποίος διετέλεσε διευθύνοντας σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το 2010 μέχρι το 2015. Όπως λένε από την Κουμουνδούρου, την εποχή που υποβαθμίστηκε η εταιρεία.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, επί των ημερών του, το προσωπικό των ελληνικών σιδηροδρόμων μειώθηκε δραματικά, ενώ ο ΟΣΕ προχώρησε σε απενεργοποίηση του Κέντρου Τηλεδιοίκησης του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), η δημιουργία του οποίου κόστισε στο Ελληνικό δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση 20 εκατ. ευρώ.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ξεκινήσει την ολομέτωπη επίθεση προς την κυβέρνηση, καθώς πιστεύουν ότι ο κ.Ζηλιασκόπουλος όχι μόνο δεν θα έπρεπε να είναι ελεγκτής, αλλά θα έπρεπε να είναι ένας από τους ελεγχόμενους για τα αίτια της τραγωδίας.

Την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αυτή την επιλογή, την εξέφρασε ο Νίκος Παππάς. «Ο κ. Ζηλιασκόπουλος μέλος της επιτροπής Γεραπετρίτη. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το 2010 έως το 2015. Θα ελέγξει ο ίδιος τις ευθύνες του. Κοροϊδία και προσβολή» σημείωσε με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα παραπάνω, αλλά και τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν για το δυστύχημα, για τα οποία το Μαξίμου αρνείται να δώσει καθαρές εξηγήσεις, προμηνύουν την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μια μετωπική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Πηγή