ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Ο Μητσοτάκης να καταργήσει την επιτροπή – φιάσκο

322

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να καταργήσει αμέσως την εν λόγω Επιτροπή και να αφήσει τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές να επιτελέσουν το έργο τους και να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορώ στην κυβέρνηση για την Επιτροπή που θα ερευνήσει τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την παραίτηση του Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου από την Επιτροπή, η Κουμουνδούρου καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταργήσει αμέσως τη συγκεκριμένη Επιτροπή και να αφήσει τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τι πραγματικά συνέβη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Την ώρα που ακόμα η χώρα θρηνεί τους νεκρούς της, η κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο με τη δήθεν “υπερκομματική” Επιτροπή. Δεν είναι δυνατόν ο ελεγχόμενος να διορίζει τον ελεγκτή του.

Η σπουδή του κ. Μητσοτάκη να συστήσει μία διορισμένη από τον ίδιον Επιτροπή που θα προκαταλάβει την εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης, αποτελεί ευθεία παρέμβαση στο έργο της, ενέχει προεκλογικές σκοπιμότητες και είναι εξόχως ύποπτη.

Η απόσυρση του κ. Ζηλιασκόπουλου από την Επιτροπή, μετά τη θύελλα αντιδράσεων, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να καταργήσει αμέσως την εν λόγω Επιτροπή και να αφήσει τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές να επιτελέσουν το έργο τους και να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος. Οι ώρες της τραγωδίας δεν ενδείκνυνται για επικοινωνιακούς τακτικισμούς».

Σχετικές ειδήσεις

Τέμπη: «Αχ κορίτσι μου» – Θρήνος στην κηδεία της 42χρονης Βάγιας

Τέμπη: Συγκλονίζει ο 20χρονος Μιχάλης – «Δεν μου πήγαινε η καρδιά να ακούω “βοήθεια” και να βγω»

Τέμπη: Νέα προθεσμία έλαβε ο σταθμάρχης – Θα απολογηθεί την Κυριακή


Πηγή