Δημοσκόπηση – Ανατροπή: Ο ΣΥΡΙΖΑ μειώνει τη διαφορά από τη ΝΔ – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής

788

Δημοσκόπηση | Ειδήσεις: Κλείνει η «ψαλίδα» ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ως προς την πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία «Inteview» για λογαριασμό της εφημερίδας «Politik».

Όπως προκύπτει από τις προτιμήσεις του κόσμου, αν και η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται, εντούτοις ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως μειώνει κατά μία μονάδα τη δημοσκοπική διαφορά, κατεβάζοντάς την εκ νέου σε μονοψήφιο ποσοστό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 31,5%, έναντι 22,3% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα να διαμορφώνεται στις 9,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,4% και ακολουθούν: το Κίνημα Αλλαγής με 6,1%, το ΚΚΕ με 5%.

Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν ξεπερνά το ποσοστό – «κατώφλι» για την είσοδο στη Βουλή, που είναι το 3%.

Ενδεικτικά, Ένωση Κεντρώων και Ελληνική Λύση φτάνουν το 2,4%, ενώ λίγο πάνω από τη μονάδα βρίσκονται ΑΝ.ΕΛ., Ποτάμι, Λαϊκή Ενότητα και Πλεύση Ελευθερίας.
Τέλος, στο 1% καταγράφεται η «Δημιουργία Ξανά».

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου την λεγόμενη «παράσταση νίκης» (σ.σ. ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, εάν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;) τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

  • ΝΔ: 66%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 15%
  • ΑΛΛΟ: 12%
  • ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ / ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ: 7%

Πηγή