Τέμπη – Γεωργιάδης: Συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε τον σταθμάρχη

253

Σε αναστολή καθηκόντων ο περιφερειακός διευθυντής για την τραγωδία στα Τέμπη

«Η αθλιότητα πέρασε σε άλλο επίπεδο» ήταν το σχόλιο του Α. Γεωργιάδη στην κατηγορία του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ραγκούση, πως είναι «εξόφθαλμα παράνομη» η μετάταξη του σταθμάρχη στην Λάρισα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, επεσήμανε πως ο κ. Ραγκούσης υπήρξε κατά το παρελθόν υπουργός Εσωτερικών επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου «άρα γνωρίζει πάρα πολύ καλά πώς δουλεύει η κινητικότητα στο Δημόσιο». «Για να τελειώσει το παραμύθι, το οποίο εφηύραν επί σειρά ημερών, όχι γιατί τους ενδιαφέρει τελικά η αλήθεια για τα παιδιά που χάθηκαν, αλλά για πολιτικά οφέλη. Ρουσφέτι θα χρειαζόταν κάποιος, ο οποίος διεκδικούσε μία θέση που διεκδικούσαν και πολλοί άλλοι και έπρεπε με την πολιτική του γνωριμία να πετύχει να προτιμηθεί αυτός έναντι κάποιου άλλου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε κανένας άλλος αιτών γι’ αυτή τη θέση, ούτε ένας. Συγκεκριμένα, στην κινητικότητα του ελληνικού Δημοσίου, ο ΟΣΕ ζήτησε 18 σταθμάρχες, έκαναν αίτηση 2. Γι’ αυτό οι άλλοι 16 προσλήφθηκαν με μπλοκάκι στη συνέχεια, εφόσον δεν μπορούσαν να προσληφθούν μονίμως, χρειάζεται διαδικασία ΑΣΕΠ. Και οι δύο απορροφήθηκαν από τον ΟΣΕ μετά από τη συνέντευξη που τους έκανε ο ΟΣΕ με την Επιτροπή την υπηρεσιακή που έχει και θα είχε ενδιαφέρον να πάει ο εισαγγελέας να δει και το σκεπτικό της επιτροπής. Η χυδαιότητα του κ. Ραγκούση, είναι ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά ως πρώην υπουργός Εσωτερικών ότι στην κινητικότητα δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Μπορεί ο ΟΣΕ στον εσωτερικό του οργανισμό να λέει ότι για να πάρω σταθμάρχη πρέπει να είναι μέχρι 48 ετών. Αυτό δεν αφορά το Δημόσιο, την κινητικότητα και βέβαια δεν μπορεί να μην το ξέρει και ο Ραγκούσης, γιατί υπήρξε ο ίδιος υπουργός Εσωτερικών, άρα ρωτάει για να πετάξει λάσπη» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του σταθμάρχη στο συγκεκριμένο πόστο, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε από την κυβέρνηση. «Η τοποθέτηση έγινε από τον περιφερειακό διευθυντή, ο οποίος έχει μπει σε αναστολή καθηκόντων και αφού πια έχει γραφτεί και μπορώ να το πω, είναι και πρωταγωνιστικό συνδικαλιστικό στέλεχος άλλου πολιτικού χώρου και συγκεκριμένα του ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά.


Πηγή