Φίλης στον Realfm 97,8: Η απάντηση στην κριτική για την αναφορά του σε «δολοφονία παιδιών»

277

Ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα, δήλωσε σχετικά με τις αντιδράσεις για την τοποθέτησή του στη Βουλή για τα Τέμπη πως «η οξύτητα δεν βοηθάει ούτε τώρα, ούτε ποτέ. Χρειάζεται νηφαλιότητα, η οποία όμως να μην έχει τον χαρακτήρα δημοσίων σχέσεων. Να μπαίνει βαθιά στα προβλήματα, ειδικά όταν έχουμε τόσους νεκρούς και ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Το πένθος δεν μπορεί να μας οδηγήσει να σιωπήσουμε, να μην εκφράσουμε την οργή  μας».

«Είδατε τι συνέβη προχθές με την επίθεση με χημικά στο υπόγειο της Ομόνοιας εναντίον διαδηλωτών. Αστυνομικοί πέταξαν πέτρες. Θα μου πείτε έπεσαν και μολότοφ… Μάλιστα! Και αυτό δικαιολογεί την αστυνομία να επιδίδεται σε παρακρατικού χαρακτήρα, παράνομες δραστηριότητας σε βάρος μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητικών διαδηλωτών; Η κυβέρνηση κάνει επιλογή να σταματήσει τη συζήτηση, να υπάρξει συγκάλυψη στην ουσία του γεγονότος, περιορίζοντας την έρευνα στο ανθρώπινο λάθος και σε μια διορισμένη επιτροπή, που καλείται να ελέγξει τον ίδιο» πρόσθεσε.

«Η αναζήτηση προσωπικών ευθυνών πρέπει να αφορά όλο το σύστημα που λειτουργούσε και άφηνε μεγάλα κενά στην ασφάλεια και οδήγησαν στο τραγικό αυτό δυστύχημα. Αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα, κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος» σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:



Πηγή