ΣΥΡΙΖΑ: Απαξίωσαν τον ΟΣΕ και κατήργησαν τις δικλείδες ασφαλείας που θα απέτρεπαν την τραγωδία

253

Η Κουμουνδούρου, όλες αυτές τις ημέρες, θέτει μια σειρά από ερωτήματα προς το Μέγαρο Μαξίμου, για τα οποία δεν έχει λάβει απαντήσεις

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει η Κουμουνδούρου, με αφορμή τα όσα έκανε τα τελευταία χρόνια στον ΟΣΕ, καθώς της καταλογίζει ότι κατάργησε όλες τις δικλείδες ασφαλείας που θα μπορούσαν αποτρέψουν την τραγωδία στα Τέμπη.

Παράλληλα, της καταλογίζει ότι επιδίδεται σε έναν επικοινωνιακό χειρισμό, προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες πως για το πολύνεκρο δυστύχημα φταίνε όλοι, εκτός από την ίδια την κυβέρνηση, κάτι που η Πόπη Τσαπανίδου χαρακτήρισε, χθες, ασέβεια προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Η Κουμουνδούρου, όλες αυτές τις ημέρες, θέτει μια σειρά από ερωτήματα προς το Μέγαρο Μαξίμου, για τα οποία δεν έχει λάβει απαντήσεις, απευθύνοντας ένα μεγάλο «κατηγορώ» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αρχικά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στην αποκάλυψη πως μέχρι τον Ιούλιο του 2019 στο σταθμό της Λάρισας λειτουργούσε κέντρο τηλεδιοίκησης και ότι σταμάτησε να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2019, αφού δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ οι ζημιές που προκλήθηκαν από πυρκαγιά.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως δεν έχει λάβει απαντήσεις στο γιατί απαξιώθηκε και σταμάτησε να λειτουργεί το 2020 το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου στην Αθήνα, που ήλεγχε την πορεία όλων των συρμών πανελλαδικά, ενώ, τέλος, τονίζει ότι παραμένει το ερώτημα ποιος και γιατί τοποθέτησε με παράνομη μετάταξη των εν λόγω σταθμάρχη,

Παράλληλα, υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση και ο κ.Καραμανλής, δεν έχουν δώσει καμία απάντηση στην τεράστια αποκάλυψη ευθείας συναλλαγής της κυβέρνησης με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε βάρος του Δημοσίου και των συστημάτων ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, λένε, ότι το 2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε συμφωνήσει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να κάνει η Ιταλική εταιρία επενδύσεις ύψους 650 εκ. ευρώ και από την πλευρά του το Δημόσιο να αναλάβει την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας.

Η σύμβαση αυτή δεν ήρθε ποτέ προς ψήφιση και στη συνέχεια άλλαξε το 2022. Στην αλλαγμένη σύμβαση η εταιρεία απαλλάχθηκε από επενδύσεις σχεδόν 600 εκ. ευρώ και ταυτόχρονα απαλείφθηκε η υποχρέωση του Δημοσίου να ολοκληρώσει στα συστήματα ασφαλείας.


Πηγή