Γεραπετρίτης για Τέμπη: Το κέντρο τοπικής τηλεδιοίκησης Λάρισας λειτουργούσε κανονικά το μοιραίο βράδυ

277

Σε μία αποκάλυψη σχετικά με την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη προχώρησε ο Υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών-Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Όπως ανέφερε ο υπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, «το κέντρο τοπικής τηλεδιοίκησης Λάρισας το μοιραίο βράδυ λειτουργούσε κανονικά».

Επισήμανε ταυτόχρονα ότι «θα μπορούσε να είχε υπάρξει αυτόματη χάραξη της πορείας που θα προλάμβανε το δυστύχημα. Ουδέποτε ήταν εκτός λειτουργίας εκείνη την κρίσιμη βραδιά. Πράγματι, το συγκεκριμένο κέντρο είχε μεγάλες δυσκολίες διαχρονικά».

Σε αυτό το σημείο, ο υπουργός επικαλέστηκε δύο μεγάλες πυρκαγιές που το είχαν θέσει εκτός λειτουργίας. Όμως, κατέληξε, «πλήρως λειτουργούσε από τον Νοέμβριο του 2022».

Νωρίτερα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε σημειώσει ότι σύστημα τηλεειδοποίησης δεν υφίστατο ποτέ και γι’ αυτόν τον λόγο προχωρά η αναβάθμισή του. Ετούτη την στιγμή έχει αναπτυχθεί το έργο στο 70% -η παράδοση είναι στο 90%- δυστυχώς στο συγκεκριμένο σημείο, Λάρισα-Πλατύ, δεν έχει αναπτυχθεί το έργο, όπως υπογράμμισε.

Πηγή