Τζανακόπουλος: Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος

768

«Στις εθνικές εκλογές όπως και στις ευρωεκλογές συγκρούονται στην πραγματικότητα δύο κόσμοι, δύο πολιτικά σχέδια, δύο ανταγωνιστικές τάσεις», τονίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι από τη μια είναι η τάση «που εκπροσωπεί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», «της κοινωνικής ισοπέδωσης, της συντριβής της εργασίας, της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και του αυταρχισμού που επιδιώκει να αποκτήσει λαϊκό έρεισμα υιοθετώντας έναν ακροδεξιό, εθνικιστικό, φονταμενταλιστικό λόγο». Από την άλλη, η τάση «που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ», «για την εμβάθυνση της δημοκρατίας, τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων, την ενίσχυση της θέσης και της αμοιβής της εργασίας σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, της ρύθμισης και της επιβολής κανόνων στην αγορά».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει ότι ο μεγάλος αντίπαλος είναι οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και ο νεοφιλελευθερισμός, εξηγώντας ότι δεν κρίνεται απλώς η σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου και η εκπροσώπηση της Ελλάδας σε αυτό, αλλά «η πορεία της Ευρώπης για τα επόμενα χρόνια». «Είναι ακριβώς για αυτό», δηλώνει, «που ο ελληνικός λαός δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψει την ενίσχυση εκείνων που ευθύνονται και για το ξέσπασμα της κρίσης αλλά και για την αντικοινωνική διαχείριση της».

Μιλώντας για τις εθνικές εκλογές ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζει την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός θα συγκρίνει «τα πεπραγμένα της καταστροφικής πενταετίας 2010-2014» με τα «όσα πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση από το 2015 και μετά» (έξοδος από το Μνημόνιο, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, αύξηση μισθών, σταθεροποίηση οικονομίας, επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας) και «δεν θα επιτρέψει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος».

Σημειώνει ότι τον χαρακτήρα των ευρωεκλογών και των πολιτικών συγκρούσεων που έπονται, τον κατανοούν δυνάμεις που δεν ανήκουν και δεν προέρχονται απαραιτήτως από την Αριστερά, με τις οποίες «συγκροτούμε ένα ενιαίο μέτωπο, μια συμμαχία για να δώσουμε από κοινού τις επικείμενες πολιτικές μάχες». Σχολιάζει ότι το Κίνημα Αλλαγής «δεν θέλησε να συμμετέχει» γιατί, «εδώ και αρκετά χρόνια έχει κάνει πολιτική επιλογή ταύτισης με τη Δεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό» και πως «αυτός που λεηλατεί το ΚΙΝΑΛ, την ιστορική του παράδοση και καταγωγή είναι ο εαυτός του».

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία, αναφέρει, μέσω του Πρακτορείου, ότι μετά τη διευκρίνιση, εντός των επόμενων ημερών, κάποιων τεχνικών λεπτομερειών, «στη συνέχεια πάρα πολύ σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή». Όπως επίσης, «πάρα πολύ σύντομα» θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των σχεδίων για τις ρυθμίσεις σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, και θα ακολουθήσει η κατάθεσή τους.

Απαντώντας σε σχετική κατηγορία της ΝΔ, ο κ. Τζανακόπουλος υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ θα πρέπει να προσέχει διπλά όταν κάνει μαθήματα στη σημερινή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής».


Πηγή