Υπόθεση Νίκου Γεωργιάδη: Ήταν καταζητούμενος και από την Interpol

758

Η Ιντερπόλ καταζητούσε και στην Ελλάδα τον Νίκο Γεωργιάδη για την εμπλοκή του στο κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας που συγκλονίζει τη Μολδαβία ενώ ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε συλληφθεί και στη Γερμανία μετά την έκδοση του διεθνούς εντάλματος – Απίστευτες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας 

Τελικά για την υπόθεση Ν. Γεωργιάδη, γνώριζαν άπαντες. Όπως αναφέρει το documentonews.gr ήταν ενήμερες και οι ελληνικές αρχές. Τόσο η ελληνική αστυνομία όσο και η εισαγγελία Εφετών. Επρόκειτο δηλαδή για κοινό μυστικό που προσπάθησαν από ό,τι φαίνεται να μη διαρρεύσει.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο της πορείας του εντάλματος που εκδόθηκε μέσω της Ιντερπόλ, στις 17 Νοεμβρίου 2011 η Μολδαβία εκδίδει το διεθνές ένταλμα.

Την ίδια ημέρα μέσω του ελληνικού τμήματος της Ιντερπόλ η Ελλάδα λαμβάνει το ένταλμα σύλληψης και έκδοσης του Νίκου Γεωργιάδη στη Μολδαβία. Τέσσερις ημέρες μετά, στις 21 Νοεμβρίου, η ελληνική αστυνομία διαβιβάζει τα σχετικά έγγραφα (ένταλμα και ενημερωτικά σημειώματα) στην εισαγγελία Εφετών και στο τμήμα Ασφαλείας της περιοχής διαμονής του.

Στις 10 Δεκεμβρίου η Ελλάδα απαντά στις μολδαβικές αρχές πως λόγω της ελληνικής υπηκοότητας δεν μπορεί να εκδώσει τον Ν. Γεωργιάδη στη Μολδαβία.

Δύο ημέρες μετά, στις 12 Δεκεμβρίου, η Ιντερπόλ κοινοποιεί την παύση αναζήτησης του Ν. Γεωργιάδη με την ένδειξη «other reasons». Προφανώς σχετίζεται με παύση που προέκυψε από τη μη συνέχιση της δίωξης λόγω της διπλωματικής ασυλίας τού μέχρι εκείνη την ώρα καταζητούμενου.

Πηγή