Ο Τσίπρας άνοιξε τα χαρτιά του: Αυτή είναι η ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών

749

Βάζει… φρένο στις φήμες ο πρωθυπουργός – Διατηρεί βέβαια το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού

Με αρκετές δόσεις αυτοκριτικής για καθυστερήσεις και αστοχίες της κυβέρνησης του απαντά ο Αλέξης Τσίπρας στους νέους που τον «ανακρίνουν» στην εκδήλωση του ευρωεβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου.

Το Brain drain κυριαρχεί στη συζήτηση με τους νέους να επισημαίνουν τις δυσκολίες για εξέλιξη στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην άνοδο δυνάμεων του εθνικισμού και της ακραίας δεξιάς στην Ευρώπη, οι οποίος – όπως είπε- έχουν ενδυθεί τον μανδύα του αντισυστημισμού, κάτι που όμως είναι μια απάτη.

«Βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα σήμερα, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κάθε αυτό και τον πλανήτη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επισημαίνοντας την σημασία των ευρωεκλογών τόνισε πως οι νέοι θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα και να πάνε να ψηφίσουν.

Ο πρωθυπουργός εκμεταλλεύθηκε την συζήτηση για να επαναλάβει πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο. «Αν και πολλοί με έχουν “γαργαλήσει” να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό» είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως εκτός των άλλων μια τέτοια εξέλιξη θα επισκίαζε τις ευρωεκλογές.

Υπογράμμισε πως «η ευρωπαϊκή ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν είναι μια ιδέα συντηρητική, παρότι τη διαχειρίστηκαν συντηρητικές δυνάμεις, αλλά ριζοσπαστική, ρηξικέλευθη και προοδευτική».

Το brain gain είναι μια ευχή, αν δεν γίνουν απτά βήματα για να κερδίσουμε τη μάχη, όπως και τη μάχη της Παιδείας, είπε ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση μεταξύ άλλων της έρευνας, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση από την αρχή, ακόμα και στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Μιλώντας για το θέμα της προώθησης στο εξωτερικό των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων και το κατά πόσο η παγκόσμια αγορά μπορεί να δώσει μια θέση σε πολύ ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και αυτό να μας οδηγήσει σε επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα στην παραγωγή, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά σε συγκεκριμένα προϊόντα. Παρατήρησε ότι όμως το αγροτικό μοντέλο στην Ελλάδα δομήθηκε πάνω στη λογική της επιδότησης, που μαζί με τα φαινόμενα διαφθοράς στο αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα ευθύνονται για την αποτυχία του αγροτικού μοντέλου και της αγροτικής παραγωγής.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους να αξιοποιούν την τεχνολογία για να ενημερώνονται και να καλύπτουν τα κενά που υπάρχουν.

Πηγή: CNN Greece