Κώστας Καραμανλής: Παραιτήθηκα από υπουργός για την τραγωδία στα Τέμπη

248

«Απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων και μια κοινωνία που πενθεί, να αναλάβουμε ο καθένας τις ευθύνες του», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Κώστας Καραμανλής για την τραγωδία στα Τέμπη

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την τραγωδία στα Τέμπη έδωσε το «παρών» ο παραιτηθείς υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε στη συνεδρίαση τα εξής: «Απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων και μια κοινωνία που πενθεί, να αναλάβουμε ο καθένας τις ευθύνες του, να πούμε όλη την αλήθεια και να αφήσουμε μικροκομματικές σκοπιμότητες, να δούμε με ειλικρίνεια όλα τα λάθη για να μην επαναληφθούν ποτέ, για ότι πω θα υπάρξει τεκμηρίωση και όχι επιλεκτικά επιλογές εγγράφων», ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής.

Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η πρώτη μου τοποθέτηση μετά παραίτηση- λογοδοτεί ώρα πένθους, σεβασμό και σιωπή και γι’ αυτό σιώπησα. Είναι η πρώτη τοποθέτηση εδώ, στο κοινοβούλιο. Μίλησαν πολλοί, λίγοι με νηφαλιότητα, περισσότεροι ενέδωσαν πολιτική σκοπιμότητα και δημαγωγία».

Κώστας Καραμανλής: Τι είπε για την παραίτηση και την τραγωδία στα Τέμπη

Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε και στην παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για την τραγωδία στα Τέμπη, λέγοντας: «Λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη παραιτήθηκα, γιατί συνέβη στον τομέα εποπτείας μου μια ανείπωτη τραγωδία. Έχω μάθει να αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, ούτε είχα, ούτε έχω εξάρτηση από κάποια πολιτική θέση».

Μάλιστα, είπε ότι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης είναι γράμμα κενό αν δεν συνοδευτεί με αναζήτηση ευθυνών σε όλο το εύρος. «Θέλω να φωτιστεί η αλήθεια και να συμβάλλω σε αυτήν».


Πηγή