Στα κάγκελα το Μαξίμου για τους εξαφανισμένους υπουργούς

263

Δυσφορία και προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το γεγονός ότι μετά την τραγωδία των Τεμπών ελάχιστα είναι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αλλά και οι γαλάζιοι βουλευτές που βγαίνουν μπροστά να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολεί τους επιτελείς του πρωθυπουργού είναι η ηχηρή απουσία γαλάζιων στελεχών και κορυφαίων υπουργών από τη μάχη της καθημερινότητας και της πολιτικής αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώτος υπουργός το επεσήμανε αυτό ακριβώς το πρόβλημα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που άφησε σαφέστατες αιχμές για δημοφιλείς υπουργούς πού κρύβονται τούτες τις κρίσιμες ώρες. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία άφησε να εννοηθεί ότι οι κρυπτόμενοι υπουργοί θα «τιμωρηθούν» όταν έρθει η ώρα.

Είναι πάντως γεγονός ότι οι περισσότεροι εκ των δημοφιλών υπουργών και γαλάζιων βουλευτών το τελευταίο χρονικό διάστημα ακυρώνουν συνεντεύξεις και παρεμβάσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να μην κάψουν πολιτικό λίπος παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Αρκετά γαλάζια στελέχη αρνούνται να βγουν μπροστά και κρατούν αποστάσεις, περιμένοντας να δουν πού θα κάτσει… η μπίλια γύρω από τα όσα τεκταίνονται στην πολιτική σκηνή.

Δημοφιλείς και πρώην λαλίστατοι υπουργοί που έβγαιναν για ψύλλου πήδημα, είναι πλέον άφαντοι αν και εξακολουθούν να απολαμβάνουν τις υπουργικές τους θέσεις προστατεύοντας παράλληλα την προσωπική πολιτική τους καριέρα και βάζουν σε δεύτερη μοίρα το κόμμα και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη δικαιολογία ότι φοβούνται τις δύσκολες ερωτήσεις και το στρίμωγμα από τους δημοσιογράφους.
Αποτέλεσμα της παραπάνω στρατηγικής είναι να έχουν αναλάβει στις πλάτες τους συγκεκριμένα στελέχη, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, όλη την υπερασπιστική γραμμή του κυβερνητικού έργου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Άκης Σκέρτσος, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Μάκης Βορίδης, ο Δημήτρης Καιρίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο Στέλιος Πέτσας και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είναι οι μοναδικοί που βγαίνουν μπροστά σε όλα τα κανάλια και τις εφημερίδες και δίνουν μάχη για να αναδείξουν το κυβερνητικό έργο ενόψει των εκλογών. Πρόκειται βεβαίως για πρόσωπα που δεν λένε όχι σε ραδιοτηλεοπτικές παρεμβάσεις και υπερασπίζονται την παράταξη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους τους οι οποίοι κινούνται σε μία ιδιότυπη «λευκή απεργία». Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του βουλευτή Πειραιά, Δημήτρη Μαρκοπούλου, ο οποίος τόνισε με νόημα ότι «στις μεγάλες πολιτικές μάχες δεν υπάρχουν στρατιώτες που θυσιάζονται στα πεδία και στρατηγοί που βρίσκονται στα μετόπισθεν». Μάλιστα ο κύριος Μαρκόπουλος προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ανέφερε ότι «όποιος φοβάται στα δύσκολα θα πρέπει να καθίσει σπίτι του. Η πολιτική είναι ένα δύσκολο σπορ και καθένας αναμετράται με την κομματική του συνείδηση».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα παραπάνω καταγράφονται στο… μπλοκάκι του Μεγάρου Μαξίμου και όταν έρθει η ώρα της κρίσης θα αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…


Πηγή