Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ: Θέλουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό άνω του 10%

217

Εκλογές 2023: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεμένο με κάποια υπόσχεση συγκυβέρνηση. Προϋπόθεση οι προγραμματικές συγκλίσεις και αν μπορεί ένα τρίτο πρόσωπο να υπηρετήσει την προοδευτική στροφή. Τρίτο πρόσωπο για πρωθυπουργός εφόσον ο λαός μας δώσει ισχυρό διψήφιο», δήλωσε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος σχετικά με το σενάριο συγκυβέρνησης.

“Θέλουμε έχει ισχυρό διψήφιο ποσοστό εμφανώς πάνω από 10% για να μπορούμε να επηρεάσουμε τις εξελίξεις ειδάλλως ο λαός θα μας έχει πει ότι δεν μας έχει τόσο πολύ ανάγκη και θα πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους πολιτικής φιλοδοξίας” είπε στο ραδιόφωνο “Παραπολιτικά” και στην εκπομπή “Στον αέρα» και την δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη ο κ. Βλάχος και συνέχισε:

“Δεν είναι δεμένο το ΠΑΣΟΚ με κάποια υπόσχεση συγκυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ θα μπει στη συζήτηση για συγκυβέρνηση υπό κάποιες προϋποθέσεις, αυτές οι προϋποθέσεις έχουν να κάνουν προφανώς με το αν θα βρεθούν προγραμματικές συγκλίσεις και αν μπορεί ένα τρίτο πρόσωπο να υπηρετήσει αυτό το πρόγραμμα και αυτή την προοδευτική στροφή. Εμείς αυτό ζητάμε και θα το πράξουμε τη στιγμή που πρέπει και με το θεσμικό σεβασμό που πρέπει και στα υπόλοιπα κόμματα αλλά και φυσικά απέναντι στον ελληνικό λαό. Το σημαντικό είναι να πάμε στις εκλογές και να ψηφίσει ο κόσμος ΠΑΣΟΚ από εκεί και πέρα να είναι βέβαιος ο κόσμος ότι εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει”.

Ερωτηθείς αν είναι προϋπόθεση να συμφωνήσουν σε τρίτο πρόσωπο οι συνομιλητές τους στις διερευνητικές απάντησε:

“Εμείς θέλουμε αυτό το οποίο προτείνουμε να μπορεί να το υπηρετήσει κάποιος. Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης έχουν αποδείξει ότι έχουν ταυτιστεί με πρακτικές και ένα στυλ διακυβέρνησης το οποίο ούτε την επόμενη μέρα της χώρας μπορεί να βοηθήσει ούτε το κράτος να σεβαστεί ούτε να απεμπλακούμε από όλο αυτό το συγκεντρωτικό μοντέλο εξουσίας που ζήσαμε την τελευταία 9ετία. Συνεπώς κανένα από αυτά τα δύο πρόσωπα δεν μπορεί να υπηρετήσει ένα τέτοιο προοδευτικό σχέδιο για τη χώρα.

Ερωτηθείς γιατί ο κ. Ανδρουλάκης δεν συνάντησε τον Πρωθυπουργό είπε:

“Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό γιατί μια ατάκα του κ. Μητσοτάκη μπροστά σε δημοσιογράφους προς τον κ. Ανδρουλάκη «να τα πούμε κάποια στιγμή» δεν μπορεί να θεωρείται θεσμική πρόσκληση από ένα γραφείο πρωθυπουργού. Επίσημη πρόσκληση από τον κ. Μητσοτάκη δεν υπήρξε ποτέ κι όπως είπε και ο κ. Ανδρουλάκης ήταν στις προθέσεις του να δει τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά λόγω της πανδημίας η οποία επανήλθε εκείνο το διάστημα και του πολέμου στην Ουκρανία και τα λοιπά το πράγμα πήγε πίσω και δεν έγινε ποτέ προφανώς με ευθύνη όλων. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν είδε κανέναν αρχηγό, έχει δει μόνο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.


Πηγή