Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα μπορεί να κυριαρχήσει στο Real Estate στην Ευρώπη

245

Άδωνις Γεωργιάδης: Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να κυριαρχήσει στον χώρο του Real Estate στην Ευρώπη εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο συνέδριο Real Estate Summit 2023.

«Η ομορφιά, το κλίμα και η θέση της χώρας μας, μας επιτρέπει να φανταστούμε την Ελλάδα στο μέλλον ως την Φλόριντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και η Φλόριντα είναι μια από τις πιο επιτυχημένες, οικονομικά, πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», ανέφερε στην ομιλία του στο συνέδριο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι λογικό, λοιπόν, να πεις ότι στο μέλλον και όσο η ευρωπαϊκή ενοποίηση προοδεύει θα μπορούσες να υλοποιήσεις πολιτικές που θα οδηγούσαν, παραδείγματος χάριν συνταξιούχους του ευρωπαϊκού βορρά, να έρχονται και να μένουν πολλούς μήνες το χρόνο. Όχι τουρίστες, αλλά συνταξιούχους που θα μένουν πολλούς μήνες το χρόνο στην Ελλάδα και άρα, θα αγοράζουν και ένα σπίτι στη χώρα μας για να μπορούν να το κάνουν αυτό και να απολαμβάνουν μια υψηλότερη ποιότητα ζωής κατά τους χειμερινούς μήνες, που μπορεί να τους προσφέρει η Ελλάδα, και καλύτερη υγεία και όλα τα άλλα που φέρνει αυτό μαζί», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα ο υπουργός επεσήμανε την αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ τόνισε: «Αυτά τα τέσσερα χρόνια το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το υπουργείο Οικονομικών μαζί, υλοποιήσαμε συγκεκριμένη πολιτική προς αυτή την κατεύθυνση. Ψηφίσαμε τους νόμους του non dom οι οποίοι έχουν μέχρι στιγμής εξαιρετικά καλή εφαρμογή. Έχουμε πάνω από 250 αιτήσεις για non dom μετεγκατάσταση στην Ελλάδα, όταν εμάς η πρόβλεψή μας ήταν ότι θα έφθαναν περίπου τις 100. Άρα, φαίνεται ότι αυτό δουλεύει γιατί φέρνει ανθρώπους εξαιρετικά πλουσίους στην Ελλάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται με τη μεταφορά της οικογένειάς τους, του προσωπικού τους, με την αγορά πολυτελών κατοικιών κλπ»

Δείτε την ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στο Συνέδριο:


Πηγή