Η ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΑΕ, στη συνάντηση Ν. Δένδια με τον Εμιρατινό ΥΠΕΞ

185

Η περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΑΕ, στη συνάντηση Ν. Δένδια με τον Εμιρατινό ΥΠΕΞ – Τι δήλωσε ο Νίκος Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησης

Η περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως οικονομία, επενδύσεις, ενέργεια, κλιματική αλλαγή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Εμιρατινό ομόλογό του, σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

«Είχα σήμερα τη χαρά να δεχθώ την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Αμπντουλάχ. Ως συνήθως, είχαμε μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Κατ’ αρχάς, για την οικονομική μας συνεργασία, η οποία διευρύνεται όλο και περισσότερο σε καινούριους τομείς. Αλλά, επίσης, προχωρήσαμε σε μια ευρύτερη ανάλυση των θεμάτων που αφορούν την περιοχή μας, τη Μεσόγειο, τον Κόλπο, τη Μέση Ανατολή» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησης.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Εμιρατινό ομόλογό του για την αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Και από εκεί και πέρα, να ακούσω τις δικές του σκέψεις για την κατάσταση στον Κόλπο, τις σχέσεις με το Ιράν και τις ευρύτερες προοπτικές ανάπτυξης της οικονομικής μας συνεργασίας, όπως σας είπα προηγουμένως» προσέθεσε.

Σημειώνεται πως η σημερινή συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών στην Αθήνα διεξήχθη σε συνέχεια των επαφών τους τον περασμένο Δεκέμβριο στο Ντουμπάι και ότι ο Ν. Δένδιας πραγματοποίησε διμερείς επισκέψεις στα ΗΑΕ τον Δεκέμβριο του 2022, τον Ιούνιο του 2022 και τον Ιούνιο του 2021.

Πηγή