Αλέξης Γεωργούλης: Οργή ΣΥΡΙΖΑ – Το παρασκήνιο της διαγραφής μετά τις καταγγελίες Χρονοπούλου

152

Η υπόθεση έχει διαμορφώσει ένα εκρηκτικό κλίμα για τον Αλέξη Γεωργούλη και στην Αθήνα, γι αυτό άλλωστε και το κόμμα προχώρησε στην άμεση διαγραφή του

Υπόθεση με σοβαρές ποινικές διαστάσεις, που υπερβαίνουν σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, την σεξουαλική παρενόχληση, φέρονται να βαραίνουν τον πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιό, Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος μετά τις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του είναι πλέον παρελθόν από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπόθεση έχει διαμορφώσει ένα εκρηκτικό κλίμα για τον Αλέξη Γεωργούλη και στην Αθήνα, γι αυτό άλλωστε και το κόμμα προχώρησε στην άμεση διαγραφή του, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου με την έναρξη της διαδικασίας για άρση της ασυλίας του.

Η πρόεδρος του Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μετσόλα δήλωσε χαρακτηριστικά χθες κατά την διάρκεια έναρξης της διαδικασίας: «Aίτημα από τις αρμόδιες Αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων».

Σημειώνεται πάντως πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές σχετικά με την καταγγελία σε βάρος του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Ευρωβουλή δεν δημοσιοποιεί ούτε σχολιάζει περαιτέρω τις υποθέσεις που προωθούνται για εξέταση από την αρμόδια επιτροπή.

Διπλή παραίτηση

Ο ευρωβουλευτής, σύμφωνα με τα «Νέα», πριν από τις ανακοινώσεις της Μετσόλα ενημέρωσε την Κουμουνδούρου – και από την πλευρά της, δεν υπήρξαν δεύτερες σκέψεις: από τον Γεωργούλη ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του από την ευρωομάδα και το κόμμα, απόφαση στην οποία συμφώνησε και ο ίδιος. Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ανακοίνωσή του πριν καν κυκλοφορήσει η είδηση από τις Βρυξέλλες και αρχίσουν να τρέχουν οι εξελίξεις και μια φημολογία που έδινε όλο και μεγαλύτερη διάσταση στην υπόθεση. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πηγές από την ευρωομάδα του, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα διστακτικοί κι αυτοί, δηλώνοντας άγνοια για τις λεπτομέρειες της καταγγελίας εις βάρος του ευρωβουλευτή.

Εκκρεμούσε από το 2020

Στη δική του ανακοίνωση, ο Αλέξης Γεωργούλης έκανε λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν από τρία χρόνια», προσθέτοντας πως «μάλλον όχι τυχαία» κατατέθηκε «λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές». Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε σαφή υπονοούμενα για πολιτική σκοπιμότητα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλλουσα, Ελληνίδα μόνιμη κάτοικος Βρυξελλών και εργαζόμενη σε ευρωπαϊκό οργανισμό, είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνω πάντως ότι οι δικές μου πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για μια καταγγελία που έγινε το 2020 και το αίτημα για την άρση της ασυλίας είναι η κατάληξη της μακράς (και καθυστερημένης, θα έλεγα) προανακριτικής διαδικασίας των βελγικών Αρχών.

Το ΠΑΣΟΚ στην αντεπίθεση

Με την επισήμανση ότι η υπόθεση Γεωργούλη αφορά «σοβαρά ποινικά αδικήματα», στις βέλγικες Αρχές παρέπεμψε και το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στις αναφορές περί σκοπιμότητας που είχε κάνει ο ηθοποιός και τονίζοντας ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν υπαγορεύονται από τρίτους. «Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση», σημείωσε η Χαριλάου Τρικούπη, καθώς «είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία». Προσθέτοντας μάλιστα ότι η καταγγέλλουσα εδώ και τρία χρόνια χειρίζεται την υπόθεση με διακριτικότητα, τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας. Σημειώνω πάντως ότι από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επίσημα η ταυτότητα και η ιδιότητά της.

Άμεση αντίδραση της ΝΔ

ΑΆμεση ήταν, πάντως, η αντίδραση της ΝΔ, η οποία συνόδευσε την ανακοίνωσή της με σειρά ερωτημάτων προς τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση. Ερωτήματα που είχαν και ψήγματα υπαινιγμών, τα οποία δεν αποκλείω να τροφοδοτήσουν και την προεκλογική σύγκρουση. Διότι η Πειραιώς ρώτησε, όχι μόνο τι ακριβώς αφορά η καταγγελία εναντίον του ευρωβουλευτή, αλλά και πότε έγινε για πρώτη φορά.


Πηγή